Rodiile, remediu pentru stoparea evolutiei maladiei Alzheimer

S-a descoperit recent ca acestea contin o substanta care previne inflamerea celulelor cerebrale. Cercetatorii spera ca descoperirea lor ii va ajuta si pe pacientii cu Parkinson si artita reumatoida.

 

rodiiUn studiu realizat de specialisti din cadrul Universitatii Huddersfield din Marea Britanie a relevat prezenta in fructele de rodie a unui compus chimic natural denumit  punicalagin, despre care s-a constatat ca previne inflamatiile care distrug celulele cerebrale. Autorii studiului spera ca descoperirea lor ii va ajuta si pe pacientii diagnosticati cu artrita reumatoida si cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamatiilor dureroase, specifice acestor boli.

Au fost realizate mai multe teste de laborator care au aratat ca punicalaginul – o forma de polifenol – din rodii poate sa inhibe inflamatiile din anumite celule cerebrale specializate, inflamatii ce duc la distrugerea unui numar tot mai mare de celule cerebrale, facand astfel ca maladia Alzheimer sa progreseze si starea pacientilor sa se deterioreze.

 

suc_de_rodie2In prezent, nu exista niciun tratament contra maladiei Alzheimer, insa punicalaginul din rodii poate sa previna sau sa incetineasca evolutia bolii. Studiul a fost realizat pe soareci si a fost coordonat de profesorul Olumayokun Olajide de la Universiatea Huddersfield, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Freiburg din Germania. Potrivit autorilor, care incearca sa fabrice un medicament cu administrare orala. O cantitate de 100 de mililitri de suc de rodie contine 3,4 mililitri de punicalagin. Oamenii de stiinta afirma ca acest compus cu efecte benefice se afla cu precadere in coaja fructului, nu in pulpa acestuia.

Rodia, un fruct originar din Orientul Mijlociu, este folosita de multe secole in medicina traditionala si este considerata un leac eficient contra bolilor cardiace, hipertensiunii, inflamatiilor si a unor tipuri de cancer, precum cel de prostata.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*