România deține cel de-al doilea centru de pregătire medicală ISLE din Europa

1 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Un centru similar mai funcționează doar la Atena, iar cel de la București a fost inaugurat săptămâna trecută.

 

Bucureștiul a devenit al doilea oraș din Europa în care funcționează un centru de pregătire medicală și specializare a noilor generații de profesioniști din sănătate, un proiect al companiei SofMedica, membră a SEENERGIA Group, orientat către educație și perfecționare în tehnologiile de vârf din domeniul medical, cu activitate din 1994 în 4 țări din sud-estul Europei, printre care și România.

Primul centru ISLE (Innovation, Simulation, Learning Ecosystem) a fost deschis anul trecut la Atena, iar săptămâna trecută a fost inaugurat un nou astfel de centru la București.

Reprezentanții SofMedica spun că cele două centre sunt gândite ca un Ecosistem de Inovație, Simulare și Învățare, având rolul de a forma o punte între cele mai recente și performante tehnologii medicale, pacienți și profesioniști din sănătate.

În cele două centre, în care s-au investit peste 3 milioane de euro, medicii se pot pregăti pentru utilizarea tehnologiilor performante în domeniul medical precum intervenții chirurgicale minim invazive robotice și laparoscopice, diagnostic și tratament în domeniul gastroenterologiei, diagnostic și monitorizarea pacientului din terapia intensivă.

 

Harris Palaondas

Noul centru de la București are o suprafață de 125 de metri pătrați și este dotat cu tehnologii prin intermediul cărora medicii se pot pregăti pentru intervenții de chirurgie robotică minim invazive, intervenții pentru diagnosticarea și examinarea afecțiunilor gastro-intestinale și pot urma programe aprofundate de monitorizare hemodinamică și simulări pentru monitorizarea nocicepției (senzație inițială la contactul cu un stimul dureros). Medicii care vor efectua aici stagii de pregătire vor putea să urmărească de la distanță intervenții realizate în întreaga lume, putând interacționa și cu specialiștii implicați, prin intermediul unei platforme moderne de e-learning. Cursurile de pregătire și specializare a medicilor în cadrul Centrului ISLE București sunt susținute de echipe de experți în tehnologia robotică din țară și din străinătate.

Prin acest centru, SofMedica duce mai departe investiția în sistemul medical românesc, pe care o derulează de 25 de ani. Credem în România din prezent și din viitor, o țară care de multe ori a stabilit perspectivele în ceea ce privește evoluția tehnologică. Din acest motiv, am deschis la București al doilea centru de pregătire în domeniul sănătății din Europa, după succesul pe care l-am înregistrat în Atena. Dorim să oferim medicilor români posibilitatea de a învăța și de a utiliza tehnologii avansate, lucru ce asigură ulterior acces la soluții de tratament inovatoare pentru pacienți”, a declarat, cu prilejul inaugirării centrului de la București, Harris Palaondas, Managing Director SofMedica.

 

În România, activitatea grupului Seenergia, care raportează o cifră de afaceri anuală de 45 de milioane de euro, din care face parte și SofMedica, include mai multe segmente care vizează promovarea celor mai inovatoare tehnologii medicale – SofMedica Life Saving Innovation, acordarea de servicii medicale specializate pacienților care suferă de afecțiuni cardiace și neurologice cronice prin intermediul clinicii Emerald și dezvoltarea primei rețele naționale de clădiri special concepute și construite pentru a găzdui exclusiv activitate medicală, în cadrul proiectului MEDCITY – The Medical Mall.

De asemenea, grupul este furnizorul pentru România, Cipru, Grecia și Bulgaria al sistemelor de chirurgie robotică da Vinci, considerate cele mai performante la această oră. Sistemul Chirurgical da Vinci este singura tehnologie care conferă chirurgului precizia, dexteritatea și controlul folosind instrumente miniaturizate care sunt introduse prin incizii mici de 1-2 cm, ceea ce permite recuperarea rapidă a pacientului.

În România, chirurgia robotică da Vinci este disponibilă pentru pacienți în București la Spitalul Militar Central, la Ponderas Academic Hospital și Spitalul Monza, în Brașov la Spitalul Sf. Constantin, în Oradea la Spitalul Pelican și în Timișoara la Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu.

În Europa, aproximativ 900 de unități medicale dispun de roboți chirurgicali, iar la nivel mondial, numărul acestora este în jur de 5.200. Sistemul de chirurgie a fost folosit cu succes în peste cinci millioane de intervenții minim invazive în întreaga lume, pentru o gamă largă de afecțiuni: afecțiuni coronariene, renale, cancer de colon, de prostată, de vezică urinară, cancere ginecologice, endometrioză.

 


Adaugati un comentariu


 

*