S-a tras linie dupa concursurile pentru asistente la Spitalul Judetean Buzau

17 februarie 2016 | 0 comentarii |

Daca la proba scrisa multe aspirante la un post asistenta medicala nu au reusit sa obtina macar punctajul minim de promovare, la interviu, cele care au fost ani intregi voluntare pe sectii au dovedit ca au invatat exact ce au de facut la patul bolnavului. 

 

asistenti-112S-au afisat rezultatele finale la concursul de angajare asistenti medicali, asistenti medicali si asistent debutant farmacie, care au sustinut si proba interviului/proba practica. Se pare ca cel mai bine pregatiti dintre aspirantii la un post in Spitalul Judetean de Urgenta Buzau au fost mai ales absolventele de scoli sanitare care ani intregi au preferat sa faca voluntariat pe sectiile unitatii medicale, decat sa piarda vremea si sa uite si ceea ce au invatat in scoala.

In ceea ce priveste candidatii pentru unul dintre posturile de asistent medical calificat unde, la scris, multi au dovedit ca nu stapanesc prea bine meseria, desi se pare ca au mai profesat pe la diverse cabinete medicale, toate cele opt candidate care au trecut de proba scrisa au reusit sa obtina punctaj de promovare si la interviu. A fost chiar si o candidata care a reusit sa obtina 100 de puncte (maxim posibil), Catalina Irene Gheorghe, desi la scris nu s-a calificat decat  pe locul al treilea, cu 56 de puncte. In schimb, Maria Voicu, cea care a obtinut cel mai mare punctaj la proba scrisa – 72 de puncte, a reusit si la interviu sa obtina aproape punctajul maxim, respectiv, 95,83 de puncte. Asa se face ca desi a existat un numar impresionant de candidati pentru ocuparea celor 11 posturi de asistent medical calificat, unitatea medicala s-a ales, in urma concursului, doar cu opt angajati, care au reusit sa obtina punctaj de promovare.

*Lista completa cu punctajele obtinute la proba interviului pentru asistenti medicalei poate fi consultata AICI

 

concurs asistenti-119Cele mai multe locuri scoase la concurs la cel mai amplu concurs de angajare organizat de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau au fost pentru asistentii debutanti. La aceasta sectiune, 40 de posturi au fost scoase la bataie, iar pentru ele au candidat 188 de pretendenti. Doar 49 dintre acestia au reusit sa atinga baremul minim de 50 de puncte. La proba interviului, 42 dintre cele promovate la proba scrisa au reusit sa obtina punctaj de promovare, dar din nefericire doar 40 dintre ele vor fi si angajate.

S-au remarcat, insa, in mod deosebit, la aceasta categorie de candidati, absolventele de scoli postliceale sanitare care au preferat ca in lipsa unei posibilitati de angajare sa faca voluntariat, ani de zile, in spital, invatand astfel tot ce era de invatat si demonstrand ca stiu exact ce au de facut la patul bolnavului. Nu mai putin de sase candidate au reusit sa obtina 100 de puncte (maxim posibil), iar alte trei au obtinut peste 99 de puncte. Oricum, nu mai putin de 38 dintre concurente au reusit sa obtina la aceasta proba peste 70 de puncte, demonstrand o mult mai buna pregatire decat cele calificate.

Potrivit managerului SJU Buzau, Claudiu Damian, acestea „au dat dovada ca nu au pierdut degeba timpul pe sectiile unde au fost repartizate, membrii comisiei spunand chiar ca au fost foarte placut impresionati de felul in care s-au remarcat la proba practica/interviu. Este adevarat, nu chiar toate voluntarele au demonstrat ca le-a fost aminte sa invete, asa se face ca vreo doua nu au resit sa promoveze” – a explicat managerul unitatii medicale.

*Lista completa cu punctajele obtinute la proba interviului pentru asistenti medicali debutanti poate fi consultata AICI

 

asistenti-118La concursul organizat in aceasta perioada de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, concurenta cea mai mare a fost pe singurul post de asistent de farmacie scos la concurs, pentru care s-au inscris15 candidati. Ce-i drept, dintre acestia, doar trei au fost declarati promovati la proba scrisa, iar acestia s-au intrecut la interviu pentru a se clasa pe prima pozitie, ca sa poata ocupa postul pentru care au candidat.

La interviu, toti cei trei candidati promovati la testul grila au obtinut punctaj de promovare, dar din pacate, doar unul va fi si angajat, ceilalti ramanand doar cu experienta si cu multumirea ca sunt capabili, la o noua oportunitate, sa candideze cu sansa de a fi angajati.

Cel mai mare punctaj a obtinut Luminita Vasilica Bajan, declarata admisa cu 98,66 puncte, care la proba scrisa a avut 71 de puncte, asa ca media ei finala este 84,83 de puncte.  Cristina Ciobanu a avut la interviu 98,33 de puncte, iar la scris 98 de puncte, asa ca punctajul final este 98,16 puncte. In sfarsit, Nicoleta Grigore a obtinut la interviu 68,33 de puncte, iar la scris a avut 62 de puncte (medie finala – 65,16).

In aceste conditii, este clar ca cea care a castigat concursul este Cristina Ciobanu, chiar daca si contracandidatele ei s-au dovedit demne de a ocupa postul scos la concurs.

 

 


Categorii: Actual, Jobs

Adaugati un comentariu


 

*