Spitalul Judetean Buzau, in cautare de medici

19 mai 2015 | 2 comentarii |

Prima de instalare si 1000 de lei in plus la salariu ar putea fi argumente convingatoare pentru candidati. Unitatea medicala are nevoie de sase doctori noi.

 

UPU 837Criza de medici din Spitalul Judetean de Urgenta Buzau se resimte acut in ultima perioada, unele sectii functionand cu dificultate din cauza lipsei de specialisti, aflandu-se chiar in imposibilitatea asigurarii liniilor de garda.

Chiar daca in anumite specialitai au venit medici tineri, iar multe posturi sunt ocupate de rezidentii care au candidat pe post, la ora actuala sunt inca multe sectii care au nevoie de specialisti. La Targul de Cariere organizat de UMF Carol Davila Bucuresti, luna trecuta, au existat studenti care s-au aratat interesati sa vina la Buzau, dar pana cand acestia isi vor termina studiile si rezidentiatul, unitatea medicala trebuie sa asigure specialistii de care este nevoie pentru acordarea serviciilor medicale necesare pacientilor.

In acest context, Consiliul Judetean Buzau a aprobat scoaterea la concurs a sapte posturi de medic pentru Spitalul Judetean de Urgenta, cate unul pentru sectiile Cardiologie, Oncologie, Radiologie, Urologie, Unitatea de Primiri Urgente si Neonatologie si un post de medic in specialitatea Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice pentru cabinetul medical din Ambulatoriul intergat al spitalului, pentru care concursul are loc chiar in aceste zile. La concurs s-a inscris un singur candidat, dr. Apriliana Gabriela Florentina Stanescu, rezident in ultimul an in aceasta specialitate.

 

Stanciu Paraschiv, Claudiu Damian

Stanciu Paraschiv, Claudiu Damian

Potrivit managerului unitatii medicale, ec. Claudiu Damian, posturile au fost publicate in „Viata Medicala”, iar pana la sfarsitul lunii iunie „se va organiza concurs pentru ocuparea acestor posturi, asa cum prevede legislatia in vigoare. Dosarele de inscriere se pot depune incepand de saptamana viitoare, iar la concurs pot participa atat medici specialisti sau medici primari in specialitatile respective, cat si medici rezidenti in ultimul an de pregatire. Speram sa existe medici care vor dori sa vina sa lucreze in SJU Buzau, pentru ca le oferim conditii mult mai bune deact in alte unitati medicale similare din tara, iar asta o spun medicii tineri care s-au angajat la noi in ultima perioada. In plus, li se asigura o prima de instalare echivalenta cu salariul pe o luna, iar tinerilor specialisti , potrivit unei Hotarari a Consiliului Judetean, li se suplimenteaza salariul cu 1.000 de lei/persoana/luna pentru plata chiriei si a intretinerii, ceea ce nu este putin lucru”, spune managerul, mentionand ca spera ca pana la sfarsitul lunii iunie, sectiile deficitare ale spitalului sa-si completeze echipele cu noi medici.

 

medicii ortopezi paraschiv, vulpe si japieLa randul sau, directorul medical al SJU Buzau, dr. Stanciu Paraschiv, spune ca „medicii tineri au, la Buzau, o sansa cu care nu se intalnesc in marile clinici. Si la noi sunt medici de un inalt nivel profesional, de la care pot invata la fel ca intr-o clinica universitara, dar aici au avantajul ca sunt lasati si ajutati sa participe la actul medical cot la cot cu acestia”.  

Inscrierea candidatilor la concurs se face la sediul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Serviciul Resurse Umane, iar dosarul trebuie sa contina, intre altele, copie de pe diploma de medic si adeverinta de confirmare in gradul profesional pe care acesta il detine, certificat de membru al Colegiului Medicilor din Romania si adeverinta ca in ultimii 5 ani nu a fost sanctionat de acest for profesional, precum si o declaratie pe propria raspundere ca nu a fost condamnat penal pentru fapte care il fac incompatibil cu functia pe care doreste sa o ocupe.

Taxa de concurs este 200 de lei si se va achita la casieria unitatii medicale.

Relatii suplimentare se pot obtine zilnic, de luni pana vineri, de la Serviciul Resurse Umane al spitalului sau la telefon: 0238-720.689, int. 166.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale

Comentarii (2)

  1. Flori spune:

    Nu stiu daca va citi cineva acest comentariu, dar eu sper ca da si ca se va rezolva problema mea. Am tot cautat pe internet si nu am gasit cum as putea sa reclam si o asistenta de la spitalul Sf sava. poate ma puteti ajuta. Este vorba de asistenta de la oncologie, care isi bate joc de noi ca si pacienti si nu se mai poate asa ceva. Ne pune pe drumuri, in sensul ca dumneaei ii este lene sa ne treaca pe o agenda, si ne pune sa venim dupa 15,30 ca sa ne faca altcineva programare, desi ea sta degeaba in cabinet. Ne vorbeste urat, ridica tonul si ne zice ca daca vrem programare mai repede sa ne rugam sa moara vreunul ca sa ne puna in locul lui. Chiar asa bataie de joc????!!!!! Cand era in policlinica nu avea nimeni ce sa-i faca, ca nu interesa pe nimeni dar poate daca acum este la privat se vor lua masuri. Si inca ceva, daca primeste spaga se poarta frumos, dar nu mai putem, va rugam AJUTATI-NE!

  2. Buzoianul spune:

    Dupa ce ca nu sunt medici mai punem si taxa de concurs?!!!
    Suma pentru chirie probabil ca nu se poate inca decat daca prezinta un contract inregistrat la Fisc – in acest caz probabil ca sunt putini cei dispusi sa inchirieze si din valoarea chiriei sa plateasca asigurari si impozit!!

Adaugati un comentariu


 

*