Medicii vin greu la Buzau, dar asistentii medicali se bat cu zecile pe un post la Spitalul Judetean de Urgenta

4 februarie 2016 | 0 comentarii |

Unitatea medicala si-a completat echipa de specialisti cu un chirurg generalist si cu un ortoped, iar pana la sfarsitul acestei luni vor mai sustine examen un chirurg plastician si un ORL-ist. Sute de concurenti se vor bate insa pentru a ocupa un post de asistent medical, brancardier sau infirmiera. Cea mai mare concurenta este pentru postul de asistent farmacie, unde sunt 15 candidati.

 

urgente spitalLa inceputul lunii decembrie  a anului trecut, Spitalul Judetean Buzau a scos la concurs 22 de posturi de medici specialisti, in incercarea de a-si completa schema de personal, dat fiind ca si la nivelul judetului se resimte acut criza de personal medical calificat, caracteristica intregului sistem public de sanatate din Romania. Din pacate, asteptarile conducedrii spitalului si deopotriva cele ale pacientilor buzoieni au fost cu mult mai mari decat s-a dovedit la finalul perioadei de inscriere cand au fost depuse si aprobate doar patru dosare ale unor medici interesati de unul din posturile scoase la concurs. Situatia era insa previzibila, tinand cont ca in ultimii ani, medicii specialisti nu au manifestat un interes deosebit pentru a profesa in cadrul spitalului din Buzau, in ciuda investitiilor realizate in infrastructuta unitatii medicale si a facilitatilor acordate de Consiliul Judetean medicilor nou-veniti, la fel cum se intampla, de altfel, si in celelalte spitale judetene sau muncipale din tara.

Dosarele celor patru medici specialisti in Chirurgie generala, Ortopedie si traumatologie, Chirurgie plastica si O.R.L. au fost admise aproape de finele anului trecut, iar pe 29 ianuarie, primii doi dintre candidati au sustinut examenele.

 

spitalul judetean buzau _1479Astazi au fost publicate pe site-ul Spitalului Judetean Buzau rezultatele finale ale concursurilor sustinute in urma cu aproape o saptamana, ambii candidati care au concurat fiind declarati promovati. Este vorba de medicul Dragos Ionut Vicol, specialist in chirurgie generala, care a fost notat cu 239,03 puncte in urma sustinerii concursului si de medicul Sergiu Tanse Jugma, specialist in ortopedie si traumatologie, care a obtinut un punctaj de 226,35. Cei doi vor fi incadrati la sectiile de Chirurgie Generala, respectiv Ortopedie- Traumatologie, sectii pentru care a fost scos la concurs cate un post, la inceputul lunii decembrie 2015.

Ceilalti doi medici care si-au depus dosarele pentru concurs sunt dr Alexandru Mahovici, specialist in chirurgie plastica, si medicul O.R.L.-ist Iuliana Grecu, care vor sustine examenul pana la inceputul lunii martie. Pentru ca si acestia vor concura tot singuri pe loc, sunt foarte mari sanse sa fie declarati promovati, doar o pregatire extrem de slaba putand face ca rezultatul sa fie altul.

 

Claudiu Damian

Claudiu Damian

Spre deosebire de posturile de medici pentru care specialistii tineri nu isi manifesta interesul, pe locurile de asistenti medicali, infirmiere si ingrijitoare scoase luna trecuta la concurs de unitatea medicala, este bataie” mare. Conform datelor furnizate de Claudiu Damian, managerul SJU Buzau, la toate categoriile de personal pentru care se va da consurs in datele de 10 si 11 februarie, numarul candidatilor inscrisi este mai mare decat numarul de posturi. Inscrierile s-au finalizat pe data de 2 februarie, in total , fiind primite 376 de dosare pentru 92 de posturi scoase la concurs.

Astfel, pentru cele 52 de posturi de asistenti medicali vor concura 221 de candidati. „Pentru posturile de asistent medical avem inscrisi 18 candidati pe 11 locuri, in timp ce concurenta mai mare este la posturile de asistenti debutanti. Aici avem 188 de candidati inscrisi pe 40 de locuri, iar pentru singurul post de asistent de farmacie vor candida 15 persoane”, a detaliat managerul SJU Buzau.

In ceea ce priveste posturile de infirmiera debutanta, pentru cele 15 locuri socase la concurs vor da examen 73 de persoane, iar pentru cele 19 posturi de ingrijitoare s-au aratat interesate 37 de candidate.

In acelasi timp, pentru cele 5 posturi de brancardier se vor bate 40 de candidati iar pentru singurul post de agent DDD (deratizare, dezinsectie, dezinfectie) au aplicat 5 candidati.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*