Ambulanta Buzau a scos la concurs primele 10 posturi. Spitalul Judetean mai asteapta

13 octombrie 2012 | 1 comentariu |

Conducerea SAJ precizeaza ca pentru posturile de medic si de operator (dispecer) se vor organiza concursuri la date ce vor fi anuntate ulterior, pentru ca legislatia impune parcurgerea unor etape intermediare.

 

Dr. Lhuana Zissu, managerul SAJ Buzau si Ionut Stoicescu, liderul de sindicat

Deblocarea celor 2.800 de posturi in sistemul sanitar a bucurat pe multi dintre buzoienii aflati in cautarea unui loc de munca, mai ales pe absolventii scolilor sanitare postliceale care ar trebui sa aiba la dispozitie aproape 40 de locuri de asistent medical.

Gheata a fost sparta de Serviciul de Ambulanta Judetean , care a scos la concurs primele posturi deblocate, intre care cinci de asistent medical si cinci de soferi autosanitara.

Potrivit directorului SAJ Buzau, dr. Lhuana Zissu, primul concurs va avea loc pe data de 20 noiembrie, cand „vor fi evaluati candidatii inscrisi pentru cele doua posturi de asistent medical generalist principal si alte doua de asistent medical generalist care vor fi ocupate la Statia Centrala Buzau, precum si pentru un post de asistent medical generalist pentru Substatia Smeeni. Concursul pentru cele cinci posturi de sofer de autosanitara II (patru la Statia Centrala Buzau si unul pentru Substatia Ramnicu Sarat) se va desfasura pe 22 noiembrie. Pentru cele doua posturi de medic si unul de operator (dispecer) se va organiza concurs la date care vor fi comunicate ulterior.  Legislatia prevede anumite proceduri prealabile organizarii concursului pentru angajarea medicilor, precum anuntarea in Viata Medicala (anuntul va fi transmis acestei publicatii luni, 15 octombrie), asteptarea a 30 de zile de la publicare, dupa care se va stabili o data pentru concurs, pana la organizarea caruia mai trebuie sa treaca cel putin 30 de zile. In ceea ce priveste ocuparea postului de operator (dispecer), concursul va fi, de asemenea, anuntat si organizat mai tarziu”, explica directorul Serviciului de Ambulanta.

Pentru detalii despre concurs, tematica, bibliografia si documentele necesare, vezi posturile scoase la concurs AICI

 

Spitalul Judetean, in mare incurcatura

 

Dr. Marius Anastasiu, managerul SJU

Situatia financiara disperata in care se afla la ora actuala Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) face ca aceasta unitate medicala sa nu stie deocamdata daca si cate angajari va putea face in acest an, desi are la dispozitie cele mai multe posturi in urma deblocarii acestora de catre Ministerul Sanatatii .

Potrivit dr. Marius Anasatasiu, managerul celei mai mari unitati medicale cu paturi din judet, preluata de la vechea conducere cu datorii de peste 300 de miliarde de lei vechi, este necesara mai intai „o analiza, impreuna cu compartimentul economic al spitalului si Consiliul de Administratie, a posibilitatilor de a plati niste oameni in plus, in conditiile in care nu trebuie sa depasim 70% din venituri pentru salarii”, exprimandu-si speranta ca la o noua rectificare bugetara se vor aloca unitatii medicale mai multi bani.

Ceea ce evita insa sa comenteze dr. Anastasiu este ca, la fel ca majoritatea spitalelor mari din tara, SJU se afla sub incidenta Ordonantei de Urgenta nr. 47, din septembrie 2012, prin care Ministerul de Finante impune ordonatorilor de credite (iar spitalele sunt si ele ordonatori de credite) sa nu mai faca noi achizitii decat dupa ce isi achita toate datoriile restante inregistrate la finalul lui 2011 si datoriile facute in 2012. Cu alte cuvinte, daca nu se ia o masura urgenta care sa excepteze unitatile medicale de la aceasta aberatie legislativa, stiut fiind ca aproape toate spitalele functioneaza pe datorie din cauza sistemului subfinantat, nici macar medicamente si materiale sanitare nu mai pot fi procurate.Comentarii (1)

  1. Ralea Iuliana spune:

    Cum pot depune dosarul fara diploma de bacalaureat?am lucrat în Italia pe ambulanta 5ani.

Adaugati un comentariu


 

*