SAJ Buzau a primit in dar de Craciun, patru noi ambulante

21 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Este vorba despre patru masini de tipul B2, care si-au facut deja „botezul” in trafic, prin namentii acestei ierni, fiind aduse de la Cluj.

 

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Buzau s-a innoit, in prag de Craciun, cu patru masini nou-noute, pe care le-a primit in vederea completarii parcului auto cu autovehicule de interventie . Acestea se adauga celor 38 de masini cu care medicii si asistentii mediclai de la SAJ Buzau intervin in cazurile de urgenta din intregul judet, salvand vieti.

Ministerul Sanatatii a fost darnic si ne-a daruit, acum in prag de Craciun, patru masini noi. Este vorba despre ambulante de tip B2, cu toate dotarile pentru interventii in caz de urgente, care vor fi deservite de un asistent medical cu pregatire in medicina de urgenta si de sofer. Avand in vedere ca in parcul nostru de masini era destul de invechit, este o bucurie atat pentru noi cat si pentru bolnavi, la care se va putea interveni astfel cu mai  mare operativitate si in conditii de maxima siguranta”, a declarat dr. Lhuana Zissu, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Buzau.

SAJ Buzau are peste 200 de angajati, dintre care sase medici, trei medici de familie care asigura servicii de urgenta la domiciliu, 84 de asistenti medicali si 94 de ambulantieri, restul fiind personal TESA si auxiliar.

La sfarsitul lunii noiembrie, Serviciul de Ambulanta Buzau a angajat inca cinci asistenti medicali si patru soferi de ambulanta, iar in ianuarie 2013 organizeaza concurs pentru doi medici.

Din martie 2013, Ministerul Sanatatii va reorganiza programele nationale de sanatate si va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanta. Printr-o Ordonanta adoptata recent s-a hotarat preluarea finantarii serviciilor de ambulanta de la bugetul de stat, astfel incat intreg sistemul de urgenta care cuprinde si unitatile de primiri urgente sa fie finantat unitar. 

Tot din 2013, asistentii medicali, ambulantierii si dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanta vor putea sa execute garzi retribuite, in limita prevederilor bugetare. Pana acum, de aceasta prevedere beneficiau doar medicii. Asistentii medicali, ambulantierii sau dispecerii, pentru orele suplimentare executate beneficiau doar de ore libere.


Adaugati un comentariu


 

*