SAJ Buzau participa, dupa doi ani, la Concursul National de Ambulante

6 octombrie 2016 | 0 comentarii |

In competitie sunt inscrise 24 de echipaje, serviciul de Ambulanta de la Buzau fiind reprezentat de o echipa formata dintr-un asistent si un ambulantier, de pe o ambulanta tip B2.

 

concurs ambulanta (1)Zilele acestea, un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean Buzau se lupta cu alte 23 de echipaje similare din tara pentru a obtine un loc fruntas pe podium la un concurs profesional ce are loc la Sinaia, in organizarea SAJ Prahova si a Asociatiei pentru Sprijunul Ambulantei. Este vorba despre Concursul National de Ambulante, competitie ajunsa le cea de-a 7 editie, care a debutat ieri, cu ceremonia oficiala de deschidere si sedinta tehnica, intrecerea efectiva avand loc incepand de astazi.

La start s-au inscris 14 echipaje de pe ambulante tip C2, fromate din medic, asistent si ambulantier si 21 de echipaje de pe ambulante tip B2, formate din asistent si ambulantier. In total, participa 24 de servicii de ambulanta din toata tara, SAJ Buzau fiind reprezentat le sectiunea de concurs rezervata ambulantelor B2, acolo unde lupta va fi mai acerba, dat fiind faptul ca s-au inscris mai multi participanti.

 

Rodica Corneci

Rodica Corneci

 Echipajul buzoian este alcatuit din asistentul medical Cristina Dobre si ambulantierul Stefan Puiu,  insotiti la concurs de directorul SAJ Buzau, dr. Luana Zisu si asistenta sefa Rodica Corneci care a declarat cu cateva minute inainte de prima proba ca spera intr-o clasare pe locurile fruntase, neavand niciun fel de emotii in privinta probelor pe care echipajul de la Buzau le va avea de parcurs.

La randul sau, directorul SAJ Buzau, dr. Luhana Zissu a declarat ca spera ca echipajul buzoian sa obtina un rezultat cel putin la fel de bun ca cel de la ultima participare la competitia nationala. Aceasta a avut loc in urma cu doi ani, cand echipajul SAJ Buzau s-a clasat pe locul cinci din 20 de echipe, rezultat pe care medicul Luana Zisu il considera onorabil.

 

concurs ambulanta (2)Concursul de la Sinaia va consta in simularea unor situatii de urgenta carora va trebui sa le faca fata fiecare echipaj.

Concurentii vor avea de trecut doua probe, prima vizand suportul vital avansat al victimelor, iar cea dea doua, acordarea ingrijirilor medicale in cazul unui pacient cu trauma, totul contra-cronometru.

In cursul interventiilor, echipajele trebuie sa respecte protocoalele stabilite pentru astfel de situatii, iar in cazul in care juriul va constata ca manevrele efectuate pot pune in pericol viata victimelor sau integritatea corporala, scenariul va fi imediat oprit. Fiecare proba va fi notata separat, iar punctajul final in functie de care se va stabili clasamentul va fi stabilit prin insumarea celor doua note obtinute la probele respective.

 


Categorii: Actual, Ambulanta, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*