Saloane cu internet wireless, la Clinica de Chirurgie Vasculara din Timisoara

14 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

La implinirea unui deceniu de la infiintare, unitatea medicala a fost renovata si modernizata, cu fonduri provenite in special din donatii de la pacienti si din sponsorizari ale unor firme private.

 

SJU TimisoaraInfiintata in anul 2006, Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara este cea mai noua unitate din centrul medical-universitar din Vestul tarii, iar incepand de astazi, intra intr-o noua etapa a existentei sale. In cursul acestei zile, clinica timisoreana va fi reinaugurata, dupa ce a trecut printr-un proces de renovare si modernizare, in cadrul unui proiect ce a necesitat o investitie de aproape 150.000 de euro. Putin mai mult de o treime din bani, mai exact 55.000 de euro, au fost alocati din bugetul administratiei locale, restul banilor provenind din donatii facute de pacienti a caror viata a fost salvata aici pe parcursul celor 10 ani de existenta a clinicii si din sponsorizari facute de mai multe firme private, preocupate si de aspectul social.

Astfel, incepand de astazi, la aniversarea unui deceniu de la infiintare, Clinica de Chirurgie Vasculara de la Timisoara isi va primi pacientii in cu totul alte conditii decat pana acum, asigurandu-le acestora nu numai ingrijirea medicala de care au nevoie ci si un confort sporit, pe toata perioada spitalizarii.

 

SalonUnitatea dispune de 27 de paturi reprtizate in noua saloane, fiecare salon fiind dotat cu baie proprie prevazuta cu toate accesoriile necesare pentru persoanele cu dizabilitati si cu surse de oxigen si aspiratie. In dreptul fiecarui pat este amplasat, la indemana, un buton de alarma, iar fiecare pacient dispune de o sursa de lumina individuala.

Pentru ca zilele petrecute pe patul de spital sunt plictisitoare, mai ales in conditiile in care se impune si imobilizarea la pat, pacientilor le-a fost pusa la dispozitie si o retea de internet wireless la care se pot conecta din saloane. Au nevoie doar de un laptop, o tableta sau un telefon mobil pentru naviga pe internet, a primi sau a trimite e-mail-uri sau a sta discutii on-line cu prietenii si cunoscutii.

In ceea ce priveste ingrijirile medicale, acestea vor fi asigurate ca si pana acum, de 19 medici, noua asistente si cinci infirmiere, care acorda anual asistenta medicala pentru aproximativ 2.000 de pacienti.

 

SONY DSCMai mult, medicii din clinica vor fi in curand specializati in cele mai noi tehnici de interventie din domeniul chirurgiei endovasculare,  trei dintre ei facand parte din prima serie de specialisti care se vor instrui in Germania si Olanda in cadrul programului Erasmus +, demarat la inceputul acestei saptamani. Printre acestia se numara si seful clinicii, medicul Mihai Ionac, care a precizat ca odata intorsi in tara, medicii ii vor invata si pe colegii lor din Romania tehnicile deprinse in timpul specializarii, astfel incat sa se treaca treptat „de la chirurgia deschisa, pe viu, unde se creeaza o plaga deschisa, cu distrugere de tesuturi, la tehnica endovasculara, care este asemanatoare cu ceea ce fac colegii nostri de la chirurgie cardiovasculara, respectiv, dilata, desfunda arterele coronare cu ajutorul unor catetere”.

Aceste tehnici sunt folosite de mult in clinicile din strainatate, insa in Romania, desi exista echipamentele necesare in mai multe centre din tara, acestea au, momentan, rol de mobilier de lux, in conditiile in care nu avem inca specialisti pentru a le utiliza, dupa cum a mai precizat medicul timisorean.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*