Sanatatea a primit 5 milioane de lei in plus

4 februarie 2013 | 0 comentarii |

Banii s-au aprobat cu dedicatie, pentru Spitalul „Luis Turcanu” din Timisoara. Eugen Nicolaescu este singurul ministru liberal care a obtinut bani in plus in comisiile de Buegt-finante ale Parlamentului, celelalte suplimentari fiind alocate ministrilor social-democrati.

 

Bugetul Ministerului Sanatatii (MS) si cel al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au fost aprobate si de Comisiile reunite de Buget si Finante din Camera Deputatilor si Senat. Cu 26 de voturi pentru, sase impotriva si doua abtineri, s-a aprobat suplimentarea cu 5.000.000 de lei a bugetului Sanatatii, pentru finalizarea lucrarilor la Spitalul Clinic de Urgenta „Louis Turcanu” din Timisoara, pentru care ministrul Eugen Nicolaescu a pledat in momentul in care si-a sustinut bugetul si felul in care a fost construit. Totodata s-a aprobat Anexa la bugetul MS care vizeaza sumele alocate CNAS.

Alocarea banilor in vederea finalizarii lucrarilor spitalului timisan a fost sustinuta, printr-un amendament, si de deputatul Vasile Bleotu, care si-a motivat initiativa  cu privire la unitatea medicala din Timisoara prin faptul ca „Este in proportie de 75% construit si trebuie finalizata aceasta constructie”.

 „Regret ca si in anul 2013 alocarile bugetare din domeniul Sanatatii se fac tot discretionar, tot conform negocierilor de culise, tot pe liste suplimentare, fiind singurele amendamente care observ ca trec la majoritatea ministerelor”, a declarat deputatul PDL Andreea Paul Vass, care vineri a schimbat mai multe replici dure cu presedintele Comisiei de Buget din Camera deputatilor, Dan Radu Rusanu, reprosand parlamentarilor Puterii ca le-ar lipsi „cei sapte ani de-acasa”.

Eugen Nicolaescu este singurul ministru liberal care a obtinut bani in plus in comisiile reunite de Buget si Finante ale Parlamentului, celelalte suplimentari fiind alocate ministrilor social-democrati.

Astazi, parlamentarii trebuie sa intocmeasca rapoartele pentru Proiectul Legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale pe 2013, maine, 5 februarie, fiind stabilita intrarea in plenul comun al celor doua acte normative.


Adaugati un comentariu


 

*