Sanatatea muncitorilor din balastiere, in atentia inspectorilor ITM

24 aprilie 2012 | 0 comentarii |

Accidetele de munca si bolile profesionale se numara printre prioritatile inspectorilor de munca buzoieni. La fiecare verificare a unei institutii sau a unui agent economic din judet, ei au in vedere respectarea de catre angajatori si angajati atat a normelor de securitate cat si a celor de sanatate in munca.

Zilele acestea, in cadrul Programului cadru pe 2012, ITM Buzau dermareaza o ampla actiune de control al balastierelor din judet, in cadrul tematicii “Un  mediu de munca sigur si sanatos in exploatarile miniere la zi (sau de suprafata: cariere si balastiere)”.

In cadrul acestei actiuni, potrivit inspectoruklui sef al ITM Buzau, Cecilia Manolescu, se verifica “respectarea programului anual de exploatare, a programului anual de revizii si reparatii ale utilajelor de cariera, respectaresa prevederilor legale in ceea ce priveste monitorizarea starii de sanatate a lucratorilor, respectarea obligatiilor legale ale angajatorilor privind evaluarea riscurilor pentru toate locurile de munca si acordarea primului ajutor in cazul accidentelor”.

Manolescu mai spune ca actiunea, motivata de evenimentele grave petrecute in anii anteriori, in urma carora s-au inregistrat mari pagube material si umane, se desfasoara in perioada aprilie-octombrie.

 


Categorii: Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*