SANITAS Buzau, in febra alegerilor

24 aprilie 2016 | 0 comentarii |

Dupa patru luni de doliu dupa fostul lider Mariana Munteanu, organizatia sindicala isi va alege un nou lider, pentru aceasta functie inscriindu-se in cursa Luminita Turcu si Maria Matei 

 

Alegeri Sanitas (arhiva)

Alegeri Sanitas (arhiva)

Filiala Judeteana Buzau a sindicatului SANITAS isi alege un nou lider. In cadrul Conferintei extraordinare convocata pentru luni, la ora 10.00, reprezentantii filialelor locale isi vor exprima votul pentru o noua conducere, dupa mai bine de patru luni de cand fostul lider, Mariana Munteanu, a plecat intr-o lume mai buna.

In cursa s-au inscris, pentru functia de presedinte, Luminita Gabriela Turcu (actualul presedinte interimar) si Maria Matei.

Luminita Turcu este asistenta sefa a Sectiei UPU a Spitalului Judetean, membra a Sanitas din 1994. In 1999 a devenit lider de grupa sindicala a sectiei in care lucreaza. iar din 2014 ocupa functia de vicepresedinte al Organizatiei judetene. In decembrie 2015, dupa decesul neasteptat al Marianei Munteanu (lider din 1990, de la infiintarea sindicatului), a preluat si atributiunile de presedinte, cu titlu de interimar.

Maria Matei este asistent medical in cadrul Cabinetului de Medicina Muncii din Ambulatoriul Spitalului Judetean si are o experienta profesionala de 30 de ani.

Ambele si-au exprimat dorinta de a prelua fraiele celui mai reprezentativ sindicat din Sanatate la nivel local, cu convingerea ca vor putea reprezenta activitatea sindicala cu succes si vor putea determina autoritatile sa acorde profesiilor medicale consideratia pe care o merita, prin crearea unor conditiide munca decente si eliminarea inechitatilor salariale.

 

Sanitas Buzau - dialog social Prefectura BuzauPentru functia de vicepresedinte s-au inscris Cipriana Ionela Smeadu, asistenta sefa a Sectiei Neurologie din Spitalul Judetean Buzau si Mihai Stefan, asistent medical sef al sectiei Pediatrie din cadrul aceleiasi unitati medicale si vicepresedinte al Filialei judetene a Sanitas.

Pentru functiile de membri in Biroul Executiv si-au mai depus candidaturile Aurelia Cosma (asistent medical in cadrul sectiei ATI a spitalului Judetean) si Adrian Tusinschi (asistent medical in cadrul UPU – Spital Municipal Ramnicu Sarat).

Pentru functia de secretar candideaza Angelica Popa, iar pentru cea de cenzor, Cleopatra Ispas.

Patru dintre actualii candidati au facut parte si din vechea echipa de conducere aSanits Buzau.

 


Categorii: Actual, Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*