Campania „NU agresati cadrele medicale” ajunge la Buzau

18 februarie 2016 | 0 comentarii |

Autoritati sanitare, autoritati publice locale si viceliderul Sanitas Marius Sepi si-au anuntat prezenta, vineri la pranz, la Conferinta organizata de sindicatul local in Sala de sedinte a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, pe aceasta tema.

 

Sanitas-campanieCampania nationala demarata de Federatia SANITAS impotriva violentei fizice si verbale la care sunt supuse cadrele medicale din Romaniademarata in ianuarie, ajunge si la Buzau. Mii de medici, asistenti medicali, personal medical si nemedical auxiliar din sistemul sanitar s-au coalizat, in scopul adoptarii unei Legi care sa-i protejeze de agresiunile de orice fel la care sunt suopusi la locul de munca.

Potrivit unui studiu realizat de Colegiul Medicilor Bucuresti, anul trecut, 85% dintre angajatii sistemului de sanatate din Romania au declarat ca au fost agresati verbal la locul de munca, cel putin o data, de pacienti sau de catre apartinatorii acestora, iar 10,2% dintre medici si asistentii medicali au fost expusi chiar la agresiuni fizce din partea celor carora incercau sa le salveze viata.

 

Denumita sugestiv „NU agresati cadrele medicale!”, campania se deruleaza in toata tara. Membrii SANITAS din Alba, Suceava, Mures, Cluj, Aiud, Abrud, Sebes, Cugir, Iasi, Braila sau Constanta au organizat actiuni de constientizare a fenomenului agresiunii, incercand sa gaseasca solutii legislative care sa-i protejeze in fata agresorilor.

 

 Luminita TurcuVineri la pranz, sindicalistii buzoieni organizeaza, la randul lor, in sala de sedinte a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Conferinta de lansare a campaniei „Nu agresati cadrele medicale!” demarata de Federatia Sanitas din Romania. Presedintele intermiar al organizatiei sindicale loale, Luminita Turcu, spune ca „obiectivul  principal al campaniei il reprezinta adoptarea unui act legislativ care sa apere corpul medical si care sa descurajeze violenta de orice natura – fizica sau verbala. La Conferinta vor participa managerul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, dl. Claudiu Damian, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai organizatiilor profesionale, reprezentanti ai Biroului Executiv al Federatiei Sanitas din Romania. Ne-am dat seama ca este nevoie de dezbateri, ca este necesar sa identificam cele mai potrivite mijloace legale de a ne proteja colegii si ca trebuie sa constientizam si pacientii ca noi, cei care incercam sa-i ajutam cu tot sufletul si cu tot ce putem, avem nevoie sa fim la randul nostru protejati si respectati”.

 

Sanitas-Nu agresati cadrele medicale!Vicepresedintele SANITAS, Marius Sepi, va fi prezent la eveniment si va conduce lucrarile Conferintei, iar dupa dezbaterea care va avea loc pe marginea subiectului principal, impreuna cu membrii de sindicat din Buzau va avea discutii pe marginea obiectivelor activitatii sindicale pentru anul 2016 si organizarea alegerilor care vor avea loc in cadrul Filialei Buzau, avand in vedere ca dupa decesul Marianei Munteanu, liderul care a condus sindicatul din sistemul sanitar la Buzau timp de 26 de ani, este nevoie de o noua conducere si de organizare.

Dupa Constanta, unde am participat la aceasta campanie, vin la Buzau, unde vom continua sa sustinem necesitatea adoptarii unui act legislativ clar, prin care  cadrele medicale trebuie sa fie protejate de agresiuni. Pana la sfarsitul acestei luni, strangem toate sugestiile si propunerile medicilor si asistentilor medicali, dar suntem deschisi si la sugestiile altor organizatii profesionale, care ni s-au alaturat si vor sa ne sustina demersul de a avea si in Romania, un climat civilizat in care sa se lucreze pentru salvarea bolnavilor.  Ulterior, impreuna cu parlamentarii din Comisia de Sanatate vom avea o dezbatere tehnica pe marginea acestui subiect si, in final, vrem sa ajungem la elaborarea unei legi care sa protejeze cadrele medicale”, a precizat Marius Sepi, pentru SanatateaBuzoiana.ro.

 Liderul SANITAS apreciaza ca de cand a debutat aceasta campanie se constata o crestere a disponibilitatii cadrelor medicale de a face publice agresiunile la care sunt supuse, precum si a cauzelor care le provoaca, mai ales la camerele de garda si in Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor.

 


Adaugati un comentariu


 

*