Solutie informatica pentru evitarea crizelor de vaccin

13 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Programul implementat de curand permite o mai facila raportare din partea Directiilor de Sanatate Publica si o evidenta centralizata a stocurilor de vaccin din intreaga tara.

 

vaccinZilele acestea au fost lansate doua noi proiecte informatice cu impact national, implementate in cadrul programului guvernamental GovITHub, proiecte realizate in colaborare cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii.

Primul dintre ele este Programul de Evidenta a Stocurilor de Vaccinuri din Romania, creat ca urmare a numeroaselor crize de vaccinuri semnalate in ultima vreme la nivel national.

Programul a fost lansat odata cu platforma de promovare a importantei vaccinarii desprevaccin.ro si reprezinta o solutie la solicitarea Ministerului Sanatatii si a Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale cu privire la criza de vaccinuri care apare ca urmare a epuizarii stocurilor repartizate in teritoriu.

Este vorba de o platforma on-line prin care Directiile de Sanatate Publica pot raporta usor stocurile, oricand, evitand astfel povara unei raportari mai frecvente din partea medicilor.

 

mediccalculator_bAplicatia informatica a fost finalizata in doar o saptamana si urmeaza a fi utilizata de Directiile de Sanatate Publica si de Ministerul Sanataţii.

Celalalt program lansat zilele acestea este Harta Serviciilor Sociale Licentiate din Romania, care integreaza toate serviciile sociale autorizate din Romania, specifice fiecarei categorii de grup vulnerabil, cu scopul informarii potentialilor beneficiari. Prin intermediul platformei on-line se pot gasi, cu usurinta, informatii actualizate despre centrele pentru mama si copil, caminele pentru varstnici, centrele de recuperare si toate celelalte tipuri de servicii sociale disponibile in Romania, precum si datele lor de contact si capacitatea de locuri.

In perioada urmatoare, GovITHub pregateste alte cateva proiecte aflate in stadii avansate de lucru, printre care si o platforma on-line de consultare a tuturor actelor normative aflate in dezbatere publica, o aplicatie de vizualizare a tuturor datelor publice si un registru al personalului medical din Romania.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*