Spitalele buzoiene, la raport

7 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, vrea sa stie de ce nu se ajung banii pentru cheltuielile curente ale unitatilor sanitare cu paturi si cine este de vina pentru datoriile accumulate.

 

Ministerul Sanatatii a anuntat ca va organiza, in perioada urmatoare, o serie de intalniri cu managerii si directorii economici din spitalele subordonate

pentru o ampla analiza financiara. Ministrul Cepoi spune ca vrea sa stie atat cauzele care au stat la baza acumularii datoriilor cat si cine se face responsabil pentru asta.

 „Vrem sa identificam cauzele dezechilibrului financiar inca existent in unele spitale. O astfel de analiza financiara ne va da posibilitatea sa aflam unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unitatii respective sau in  sistemul de finantare al spitalului. Am cerut sa ni se spuna exact daca depasirea termenelor de plata  sunt realizate in limita creditelor bugetare sau daca acestea depasesc creditele bugetare. Ne intereseaza daca exista depasiri in cadrul programelor de sanatate, sau daca acestea sunt la servicii medicale. Dupa aceasta analiza vom stabili masurile care se impun”, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, intr-o intalnire cu managerii si directorii economici a unei parti din spitalele vizate.

Intre problemele deja identificate si pe care considera ca trebuie sa fie rezolvate, demnitarul a mentionat solicitarile multora dintre furnizori de a se reduce termenele de plata a facturilor  fata cele stabilite la ora actuala de Casa de Asigurari de Sanatate, cat si nerespectarea de catre unele spitale a ordinii cronologice de decontare a facturilor emnise de anumiti furnizori.

Conducerile spitalelor buzoiene se vor intalni cu oficialii Ministerului Sanatatii in ultima decada a acestei luni. Spitalul Judetean de Urgenta are cele mai mari datorii, unele arierate rostogolindu-se de ani de zile.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca deja pregateste, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, un ordin comun prin care spitalele publice vor fi obligate sa raporteze, lunar la MS, situatia privind executia bugetara de venituri si cheltuieli.

Pentru a asigura o mai buna transparenta, situatiile bugetare ale unitatilor sanitare cu paturi vor fi publicate pe pagina de web www.ms.ro a MS.Adaugati un comentariu


 

*