Spitalele buzoiene lucreaza in regim de week-end

30 aprilie 2012 | 0 comentarii |

Patru zile libere pentru bugetari. Guvernul a decis ca anul acesta, pe 30 aprilie, fiind o zi de luni si inaintea minivacantei de 1 mai, sa fie liber si astazi, cu conditia sa se recupereze pe 5 mai, sau intr-o alta sambata din aceeasi luna.

Spitalele buzoiene beneficiază onsă doar partial de aceste libere, pentru ca activitatea se desfasoara, in unitatile medicale cu paturi, la fel ca intr-o zi de week-end, cand se asigura continuitatea tratamentelor si urgentle, iar liberi sunt doar salariatii TESA.

Vom recupera sambata, pe 5 aprilie, cand va fi o zi normala de lucru. Conducerea spitalului a decis ca putem sa beneficiem de ziua libera aprobata de Guvern, cu conditia ca activitatea unitatii medicale sa nu aiba de suferit, adica sa se lucreze ca in week-end sau de sarbatorile legale. Singura diferenta este ca ziua de 30 aprilie se va recupera”, a precizat Adriana Bratosin, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Buzau.

Aceeasi situatie este si la Spitalul Municipal Rm. Sarat, ca si la cele de la Săpoca, de la Nehoiu sau de la Smeeni.

Cei mai multi medici de familie si cei din Ambulatoriul de Specialitate nu au dorit sa stea insa acasa pe 30 aprilie. Directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate, Laura Circei, spune că „doar vreo 15 medici de familie sau din ambulatoriu au notificat Casa ca isi iau liber pentru astazi, asa ca ceilalti sunt la programul obisnuit al unei zile  de luni. Personalul CJAS, insa, beneficiaza de aceasta zi libera, iar sambata vom recupera, odata cu toti bugetarii”.

Fie ca pleaca in minivacanta  de 4 zile, fie ca se bucura de week-end si de 1 mai la iarba verde sau ies la plimbare prin parcuri, buzoienii sunt sfatuiti de medici sa acorde o atentie deosebita capuselor, care de aproape o luna de zile misuna prin toate parcurile, padurile si pasunile din Buzau, nu mai putin de 64 de buzoieni prezentandu-se la UPU in ultimele trei saptamani  cu intepaturi de capusa.

Guvernul Ungureanu a decis, saptamana trecuta, ca weekend-ul de la sfarsitul lunii aprilie sa fie unul prelungit, astfel ca bugetarii beneficiaza de o minivacanta de 4 zile anul acesta de Ziua Muncii, 1 mai.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*