Spitalele din Capitala, in renovare si igienizare

30 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Cel putin asa promite primarul general al Capitalei, dupa o intalnire pe care a avut-o cu managerii si directorii medicali ai celor 19 unitati medicale din subordine.

 

firea-manageri-spitaleManagerii si directorii medicali ai celor 19 spitale bucurestene aflate in subordinea Primariei Capitalei au fost convocati, zilele trecute, de primarul Gabriela Firea, care le-a comunicat ca la nivelul acestor unitati sanitare se va demara in perioada urmatoare un amplu proces de renovare si igienizare. Decizia vine ca urmare a unor vizite neanuntate pe care Firea si alti angajati din primarie le-au facut in cele 19 spitale din subordine. Aceasta a laudat eforturlie sefilor de spitale pentru ca unitatile pe care le conduc sa se ridice la nivelul standardelor europene, mentionand insa ca sunt si cazuri in care se impune imbunatatirea conditiilor de lucru si a actului medical.

Primarul general a admis si ca cele 19 spitale au nevoie de dotari noi, insa a declarat ca acestea nu pot fi facute fara ca in prealabil sa se desfasoare actiuni de igienizare, pentru crearea conditiilor optime si evitarea infectiilor intraspitalicesti. In legatura cu acest ultim aspect, Firea a insistat si pe necesitatea unei raportari corecte a numarului de cazuri de infectii nosocomiale.

 

hol spitalO alta concluzie in urma vizitelor facute in spitalele din subordine se refera la supraaglomerarea unor sectii, in acest sens, primarul Capitalei facand apel la manageri sa reevalueze fluxul medical, in vederea unei eventuale extinderi a sectiilor cu multi pacienti.

Reprezentantii spitalelor subordonate Primariei Bucuresti au mai primit asigurari ca unitatile medicale vor primi dotarile de care au nevoie, insa pentru aceasta trebuie intocmit, cat mai curand, inventarul cu aparatura necesara pentru fiecare spital in parte. Listele cu aparatura necesara vor ajunge apoi la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), care va demara procedurile de achizitie, urmate de distribuirea aparaturii catre spitale.

 

hol spital Marie CurieLa intalnire au fost prezenti si reprezentantii ASSMB, directorul acestei structuri, Razvan Nitu, precizand ca pentru spitalele cu lucrari in derulare s-a cerut o verificare atenta a constructorilor, astfel incat cheltuirea banilor publici sa fie justificata. Totodata, acesta a mai precizat ca este nevoie de o atentie sporita in ceea cepriveste executia bugetului alocat spitalelor, astfel incat banii sa fie cheltuiti integral.

La randul sau, directorul medical interimar al ASSMB, Turkes Ablachim, le-a reamintit managerilor celor 19 spitale ca pana la sfarsitul lunii februarie au obligatia de a intocmi Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple si de a-l depune la Directia de Sanatate Publica, conform unei dispozitii emise de catre Departamentul pentru Situaţii de Urgenta la finele anului trecut.

 


Adaugati un comentariu


 

*