Sumă record alocată spitalelor bucureștene

30 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Alocarea bugetară, dacă va fi aprobată în forma propusă, depășește 111 milioane de euro, sumă din care se vor susține și primele lucrări ce vor fi efectuate la Spitalul Metorpolitan.

 

După ce a numit noi manageri la spitalele pe care le are în subordine, Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, anunță că în anul 2018 va aloca o sumă record pentru aceste unități sanitare și pentru susținerea altor proiecte avute în vedere pentru acest an. Astfel, proiectul de buget al Capitalei prevede o alocare de peste 111 milioane de euro pentru spitalele din administrarea Primăriei, sumă care depășește cu mult alocările din anii anteriori. Spre exemplu, în 2016, bugetul alocat spitalelor bucureștene a fost de 43.960 de euro, iar anul trecut, de 53.428 de euro.

Suma record alocată Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) este destinată reabilitării şi modernizării celor 19 spitale, precum şi demarării unor noi proiecte, între care sunt menționate Spitalul Metropolitan, o nouă unitate medicală în Sectorul 6 sau realizarea corpurilor A şi B ale Maternităţii Bucur.

 

Investiţiile noi programate pentru 2018 ar urma să totalizeze 2.655.000 de euro pentru modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeş, construcţia unei clădiri noi pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino, extinderea Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia și construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca.

De asemenea, pentru finalizarea lucrărilor la Spitalului Clinic de Ortopedie Traumatologie „Foişor s-au prevăzut 17.115.000 de euro, iar pentru Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu, alte 9,4 milioane de euro.

Proiectul include și 790.000 de euro pentru studii de fezabilitate în vederea realizării staţiilor de epurare pentru toate spitalele ASSMB, precum şi expertize tehnice și seismice pentru spitalele care nu au beneficiat încă de acest lucru.

Suma de 42.113.000 de euro ar urma să fie alocată pentru dotarea spitalelor administrate de Primăria Capitalei cu echipamente şi aparatură medicală.

 

Tot din bugetul de anul acesta, aproximativ 215.000 de euro vor fi folosiți pentru studii de fezabilitate ce vor fi realizate în vederea construirii Spitalului Metropolitan în nordul Capitalei şi a altei unităţi medicale în zona de vest, în Sectorul 6.

Municipalitatea îşi propune, de asemenea, să reabiliteze corpurile A şi B ale Maternităţii Bucur, acestui proiect fiindu-i destinaţi 670.000 de euro.

Bugetul pe 2018 mai prevede 680.000 de euro pentru expertizarea şi întocmirea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru 20 de policlinici, iar 416.000 de euro se vor folosi pentru achiziționarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare cabinetelor din reţeaua şcolară.

În bugetul ASSMB au mai fost prevăzute sumele pentru cheltuieli de personal, materiale pentru întreţinere şi funcţionare și reparaţii curente, iar aproximativ 10 milioane de euro au fost alocați achiziţionării a 106 ambulanţe.

Până la aprobarea bugetului, primarul Gabriela Firea se laudă cu petiția on-line pe care a inițiat-o pentru susținerea construirii Spitalului Metropolitan în Pipera, care susține că a fost semnată de numeroase personalități ale lumii medicale și culturale printre care mai mulți manageri ai celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei, abia validați în funcție de actualul primar, precum și de către directori ai instituțiilor de cultură aflate tot în administrarea Primăriei.

 


Adaugati un comentariu


 

*