Spitalul Bagdasar Arseni, in centrul unui nou scandal

5 octombrie 2016 | 1 comentariu |

La nivelul unitatii medicale se desfasoara o ancheta, dupa ce datele din fisa unei paciente de la Terapie Intensiva au ajuns in posesia reprezentantului unei firme de pompe funebre.

 

smurd-politia-ambulantaIn urma cu trei ani, un scandal zguduia din temelii sistemul sanitar, opinia publica fiind scandalizata dupa ce a iesit la iveala faptul ca multi angajati de la serviciile de Ambulanta si de la SMURD, lucrau mana in mana cu cei de la pompe funebre, furnizandu-le acesta date personale ale pacientilor decedati sau aflati in stare extrem de grava. In cazul acestora din urma, cei de la pompe funebre s-au dovedit atat de lacomi incat s-a intamplat sa sune familiile victimelor, oferindu-si serviciile chiar daca pacientii respectivi inca mai erau in viata. A fost identificata atunci o retea de 26 de persoane din care faceau parte si politisti rutieri, care, impreuna cu cei de la Ambulanta si SMURD, primeau diferite sume de bani ori de cate ori ofereau astfel de date celor de la pompe funebre.

La trei ani a izbucnit un nou scandal, care demonstreza ca acest gen de practici ilegale si imorale au inca loc in multe spitale, iar colaborarea angajatilor cu cioclii de la firmele de pompe funebre nu este de domeniul trecutului. Pe de o parte, nici nu e de mirare acest lucru, din moment ce trotuarele din fata majoritatii spitalelor sunt ocupate cu exponate scoase la vanzare de astfel de firme care au intuit ca aici au un vad” bun.

 

terapie-intensivaInevitabil, intre aceste firme apare si o concurenta acerba si astfel se apeleaza si la mijlace ilegale pentru a avea prioritate, atunci cand eforturile medicilor depuse pentru salvarea unui pacient se dovedesc zadarnice.

Faptul ca datele apartinatorilor si pacientilor in stare grava se scurg la firmele de pompe funebre este demonstrat si de un caz petrecut recent la spitalul Bagdasar Arseni, unitate medicala care s-a mai aflat anul acesta in centrul a doua scandaluri.

Familia unei paciente care se afla internata aici, la Terapie Intensiva, a reclamat ca a primit la un moment dat un telefon din partea reprezentantului unei firme de pompe funebre, care i-a anuntat ca femeia a decedat si si-a oferit serviciile pentru inmormantare. Oamenii au mers la spital si aici au aflat cu stupoare ca ruda lor era inca in viata, fiind in continuare internata la Terapie Intensiva, ce-i drept, in stare foarte grava. Ulterior, pacienta a decedat, insa oamenii sunt revoltati ca cineva a furnizat date din fisa femeii celor de la pompe funebre, iar acestia s-au grabit sa le anunte vestea decesului in timp ce ruda lor inca era in viata.

 

Bagdasar

Cazul a fost confirmat astazi de purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Florin Bica, acesta declarand ca la nivelul unitatii sanitare se deruleaza in prezentr o ancheta.

Am declansat o ancheta dupa ce familia unei femei care era in terapie intensiva a fost anuntata ca femeia a murit. Am vrea sa vedem cine anume a putut da numarul de telefon al familiei, inscris pe foaia de observatie, unor persoane de la pompe funebre. Nu stim inca cum a fost posibil sa se intample asa ceva, dar dupa ce am primit sesizarea de la ruda pacientei am declansat o ancheta. In functie de rezultat, s-ar putea sa sesizam si noi, la randul nostru, organele de ancheta, probabil Politia”, a declarat in cursul zilei de azi purtatorul de cuvant de la Bagdasar Arseni, adaugand ca s-a incercat sa se sune la numarul de pe care familia a fost apelata, insa acesta pare a fi blocat.

In vara, Bogdan Paltineanu, fostul manager al spitalului a fost arestat si trimis in judecata de DNA, acuzat de fapte de coruptie in ceea ce priveste achizitile publice, si tot in acea perioada, un pilot care a supravietuit unui accident aviatic a fost inferctat cu sase bacterii intraspitalicesti la scurt timp dupa e a fost internat aici.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Oana Berdila spune:

    Cazul acesta e trist … dar stiti ce e mai trist? Acest spital este cel mai mare centru de neurochirurgie, e vestit…nu are doar parti rele, cum vor sa se creada unii… spuneti si de partile lui bune, de vietile salvate, de doctorii lui vestiti… orice spital are si bune, si rele, perfectiunea nu exista, doar CEL DE SUS e perfect…
    Ca de obicei, scandalurile fac rating mai mare ca reusitele, de aceea zilnic la tv vedem doar acuzatii de malpraxis, spagi, morti , infectii de spital , dar nu vedem reusite mari chirurgicale sau bolnavi salvati.
    Daca se scurg informatii e trist, nu trebuie sa se intample, dar sigur sunt si multe lucruri bune…
    Ma doare ca suntem mereu priviti asa, suntem si buni…

Adaugati un comentariu


 

*