Unitate mobila de terapie intensiva inaugurata la spitalul Bagdasar Arseni

17 august 2016 | 0 comentarii |

Aceasta va functiona in cadrul SMURD Bucuresti, fiind deservita de de un medic si un asistent de la sectia UPU a unitatii medicale.

 

BagdasarCea de-a patra unitate mobila SMURD de Terapie Intensiva din Capitala a fost inaugurata ieri si va functiona la spitalul Bagdasar Arseni. Aceasta va fi deservita de un medic si un asistent de la sectia UPU a spitalului, la care se va apela ori de cate ori va fi necesara interventia de urgenta. In acest scop, spitalului i-a fost atribuita o autospeciala SMURD special dotata pentru terapie intensiva, care va stationa permanent aici si va fi trimisa in misiune ori de cate ori va fi cazul.

Cu ocazia inaugurarii noii unitati mobile de ATI, dr. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a precizat ca aceasta va deservi in special partea de sud a Capitalei, care ramasese „descoperita”, dupa ce alte trei unitati similare fusesera date in folosinta la Spitalul Universitar si la Floreasca, spital care dispune de doua astfel de unitati mobile, amplasate in doua zone diferite. „Masina va stationa aici, la Bagdasar, si  va pleca in misiune tot de aici. Asta inseamna ca medicul si asistentul isi fac treaba lor in UPU, dar cand suna alarma, ei vor iesi pe masina. Aceasta vine in completare la masina care este la Spitalul Universitar si la celelalte doua masini de terapie intensiva operate de Spitalul Floreasca – una la Spitalul Floreasca si una in zona Pallady”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat in MAI a mai precizat ca din echipaj va face parte, de fiecare data, fie un medic rezident bine pregatit, aflat in ultimii doi ani de rezidentiat, fie un medic specialist in medicina de urgenta. Autospeciala este dotata cu toata aparatura necesara unei unitati mobile de Terapie Intensiva si are capacitatea de a participa pana la 10 interventii in decurs de 24 de ore, in functie de complexitatea situatiilor de urgenta la care va fi solicitata. O astfel de ambulanta are in jur de 1.400 de interventii pe an in Capitala, potrivit cordonatorului SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

 

 

O a cincea unitate similara va fi inaugurata in Capitala pana la finele acestei luni sau luna viitoare, tot la Floreasca. Este vorba de unitatea in care va actiona medicul coordonator. „Va fi masina medicului coordonator al turei care este medic cu experienta mare si care va pleca la cazurile care implica multiple victime. Va fi o garda permanenta la Floreasca, alta decat garda de masina de terapie intensiva. Va fi un medic care este coordonator de tura pe accidente colective si care va pleca la cazuri cu accidente colective cu multiple victime”, a mai anuntat Raed Arafat.

Referitor la infrastructura spitalelor romanesti, secretarul de stat a spus ca este nevoie de serioase lucrari de imbunatatire. „Infrastructura are nevoie de foarte multe lucrari, de foarte multe imbunatatiri si acest lucru este in atentia colegilor de la Ministerul Sanatatii”, a mentionat Arafat.

Intrebat despre incidentele aparute in urma folosirii unor aparate medicale, secretarul de stat in MAI a raspuns ca au fost inaintate rapoarte catre minister, catre autoritatile locale in legatura cu toate problemele pe care le-au gasit echipele de preventie ale pompierilor.

Potrivit lui Arafat, acolo unde au fost gasite probleme privind prevenirea incendiilor, riscuri sau vulnerabilitati, rapoartele au fost inaintate atat Ministerului Sanatatii cat si conducerii spitalelor, iar echipele de pompieri care au constatat anumite nereguli vor reveni cu noi controale, pentru a verifica daca deficientele constatate s-au remediat.

 


Adaugati un comentariu


 

*