CNAS a incheiat un contract de peste un milion de lei cu Scoala Nationala de Sanatate Publica

Contractul vizeaza furnizarea de servicii privind colectarea, prelucrarea datelor si elaborarea rapoartelor in vederea decontarii serviciilor medicale spitalicesti.

 

medic siui card cnasConform unui anunt publicat in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate a incheiat, la inceputul lunii august, un contract de furnizare de servicii cu Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti. Conform contractului, Scoala Nationala de Sanatate Publica va furniza CNAS servicii privind colectarea, prelucrarea datelor si elaborarea rapoartelor in vederea decontarii serviciilor medicale spitalicesti. Totodata, contractul vizeaza si activitati de clasificare, validare, evaluare de servicii medicale spitalicesti furnizate asiguratilor din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Pentru toate aceste servicii, CNAS va plati catre furnizor 1.043.761 de lei fara TVA, acesta fiind pretul cel mai scazut venit din partea ofertantilor.  Sa fie acesta un mijloc de a finanta Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar, care nu prea mai are de la cine incasa bani, medicii facand, majoritatea, cursul de management fara de care nu ar putea ocupa o functie de conducere?  Cert este ca acest contract a fost atribuit de CNAS prin negociere directa, fara anunt de participare. Alegerea acestei proceduri a fost justificata prin faptul ca „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, se arata in anuntul citat.

 

Spitalul Bagdasar Arseni

Spitalul Bagdasar Arseni

De altfel, modelul achizitiilor directe pare sa fie tot mai frecvent in sistemul sanitar. Tot pe portalul SEAP au fost publicate anunturi privind achizitia unor substante dezinfectante de catre doua unitati medicale din Capitala.

Astfel, primul anunt se refera la doua contracte incheiate in acest sens de catre spitalul Bagdasar Arseni cu societea Remix Com SRL, primul in valoare de 10.000 de lei fara TVA, iar cel de-al doilea in valoare de 180.000, fara TVA.

Alte doua contracte au fost incheiate de spitalul bucurestean cu Euromedica Inc Group SRL, acestea avand valori totale finale de 45.600 de lei, fara TVA, respectiv 15.200 de lei, fara TVA.

Tot potrivit datelor publicate pe SEAP, spitalul Bagdasar Arseni a mai incheiat doua contracte de 22.500 de lei, fara TVA si 60.000 de lei, fara TVA cu Sante International SA.

Un calcul simplu arata ca unitatea medicala a achizitionat, de la cei trei furnizori, dezinfectanti in valoare totala de 407.000, criteriul de atribuire fiind tot cel al pretului cel mai scazut.

 

curatenie dezinfectie ingrijitoare

Pe acelasi criteriu al negocierii directe au fost incheiate doua contracte si intre Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL din Bucuresti si alti doi furnizori de substante dezinfectante, valoarea totala a acestor contracte fiind de 29.155 de lei.

Astfel, de la societatea B. Braun Medical SRL din judetul Timis, institutul bucurestean a achizitionat dezinfectanti in valoare de 7.680 de lei, fara TVA, iar de la Unimedik Impex SRL din Bucuresti, substante in valoare totala de 21.475 de lei, fara TVA.

 


Adaugati un comentariu


 

*