Managerul de la Bagdasar Arseni, de la DNA in arestul Politiei Capitalei

Bogdan Paltineanu-DNA1UPDATE: 16.45: Dupa mai bine de patru ore de audieri, medicul Bogdan Paltineanu a iesit incatusat pe usa Parchetului Anticoruptie, de unde a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii care vor solicita, in cursul zilei de maine, arestarea sa preventiva. Doctorului Paltineanu i se imputa faptul ca in perioada cand a condus Institutul Ana Aslan ar fi acordat cu dedicatie anumite contracte si ar fi incasat intre 5 si 10% din valoarea contractelor incheiate cu anumite firme. 

Bogdan Paltineanu a fost adus cu mandat la DNA dupa ce, anterior, procurorii i-au perchezitionat biroul de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni, unde pana astazi a indeplinit functia de manager. El a refuzat sa faca vreo declaratie si, se pare, aceeasi pozitie ar fi adoptat si in fata anchetatorilor. 

Suspiciuni de coruptie planeaza si asupra managerilor altor trei spitale importante din capitala, respectiv Fundeni, Psihiatrie si Institutul Oncologic, care in ultimii opt ani ar fi favorizat anumiti furnizori de reactivi pentru laborator si alte produse cu care au fost aprovizionate spitalele. Intre firmele favorizate se afla, se pare, unele apartinand lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea. 

 

Managerii unor mari spitale din Capitala, vizati de o ancheta a DNA

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, dr. Bogdan Paltineanu, a fost deja ridicat de DNA si dus la audieri la sediul institutiei anticoruptie. Procurorii efectueaza perchezitii in patru unitati medicale, intr-un dosar care vizeaza, se pare, fapte de coruptie legate de achizitiile publice. 

 

perchezitie umfIn aceasta dimineata, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins la patru mari spitale din Capitala, concomitent cu efectuarea altor noua perchezitii domiciliare in Bucuresti si Ilfov, la locuintele unor persoane fizice sau sedii ale unor societati comerciale. Deocamdata, anchetatorii nu au dat mai multe informatii in acest sens, perchezitiile fiind inca in desfasurare, insa surse judiciare au confirmat perchezitiile la cele patru spitale si faptul ca vizati sunt managerii unitatilor medicale si alte persoane cu functii de conducere.

Cele patru spitale la care procurorii anticoruptie au descins in aceasta dimineata sunt Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni si Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia.

Se pare ca perchezitiile au vizat in mod special birourile managerilor a trei din cele patru spitale, fiind cerecetate unele nereguli in efectuarea de achizitii publice.

 

Dr. Carmen Orban

Dr. Carmen Orban

Astfel, la Institutul Fundeni ar fi fost perchezitionate birourile managerulul general Carmen Orban si al directorului economic Emilia Grigore, in timp ce la Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu au fost ridicate mai multe documente din biroul managerului, conf. dr. Dan Nicolae Straja si cel al sefului Serviciului Anatomie Patologica, dr. Madalina Gabriela Radu.

Singura care a avut o reactie in urma informatiilor aparute in aceasta dimineata a fost dr. Carmen Orban, managerul Instuitutlui Clinic Fundeni, care a declarat pentru Agerpres ca la unitatea pe care o conduce nu a avut loc nicio perchezitie si ca nu a fost informata despre acest lucru.

 

Dr. Bogdan PaltineanuLa Spitalul Clinic de psihiatrie Alexandru Obregia, perchezitiile au vizat biroul Elenei Postolache – sef de laborator si birourile Serviciului Achizitii.

Tot in cursul diminetii de astazi a avut loc o perchezitie in biroul managerului Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, Bogdan Paltineanu. In urma cu cateva minute, medicul Bogdan Paltineanu a fost adus pentru audieri la sediul DNA, cu mandat de aducere, sub escorta politistilor, dar managerul de la Bagdasar Arseni a refuzat sa faca vreo declaratie la intrarea in institutia anticoruptie.

Se pare ca unele dintre faptele cercetate de DNA vizeaza si achizitia de dezinfectanti de la Hexi Pharma, dosar in care sunt facute verificari la 300 de spitale din tara si este posibil ca managerii unora dintre ele sa fie audiati de procurori.

 

dnaConform unui comunicat remis de DNA, faptele s-ar fi comis in perioada 2008-2009, iar prejudiciul total estimat este de 2,6 milioane de euro.

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2008 — 2016. In cursul zilei de 9 iunie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, din care patru reprezinta sediile unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale”, se arata in document.

 


Adaugati un comentariu


 

*