Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, retinut de DNA

Prof. Dr. Nicolae Dan Straja

Prof. Dr. Nicolae Dan Straja

La cateva ore dupa retinerea managerului de la spitalul Bagdasar Arseni de catre procurorii DNA, acestuia i s-a alaturat, in arest, profesorul Nicolae Dan Straja, managerul Institutului Oncologic Bucuresti. Acesta a fost adus la sediul DNA in cursul zilei de ieri, dupa o serie de perchezitii care au vizat si biroul sau, fiind apoi audiat timp de mai bine de sase ore, in privinta unor contracte de achizitii dubioase pe care le-ar fi incheiat in calitate de manager la Institutul Oncologic din Bucuresti.

Audierile in cazul lui Dan Straja s-au aseara tarziu, iar la final, acesta nu a mai fost lasat sa plece acasa, fiind retinut pentru 24 de ore si trimis in arestul Politiei Capitalei, acolo unde se afla deja, de cateva ore, managerul de la Bagdasar Arseni, dr. Bogdan Paltineanu.

Dan Straja a declarat la intrarea in sediul DNA ca nu-i cunostea pe oamenii de afaceri cu care spitalul a incheiat contracte si ca nu stie de ce a fost adus. In plus, el a afirmat ca nu a primit niciodata mita.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati instantei in cursul zilei de azi, cu propunere de arestare preventiva, si tot azi urmeaza sa iaba loc noi audieri in ancheta pe care DNA o efectueaza privind achizitiile publice incheiate in perioada 2008-2016 de patru mari spitale bucurestene.

 

Dr. Bogdan Paltineanu retinut de DNAReamintim cititorilor ca ieri, dupa mai bine de patru ore de audieri, dr. Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Bagdasar Arseni a iesit incatusat pe usa Parchetului Anticoruptie, de unde a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii care vor solicita, astazi, arestarea sa preventiva. Doctorului Paltineanu i se imputa faptul ca in perioada cand a condus Institutul Ana Aslan ar fi acordat cu dedicatie anumite contracte si ar fi incasat intre 5 si 10% din valoarea contractelor incheiate cu anumite firme. Procurorii spun ca mita pe care ar fi luat-o in perioada cand era manager la Ana Aslan ar fi de 80.000 de euro.

Aceleasi practici ar fi fost descoperite de anchetatori si la Spitatalul Clinic Fundeni, si Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia.

Procurorii DNA verifica toate contractele incheiate de acesti manageri in ultimii opt ani, iar din probele administrate pana acum au descoperit ca multe dintre acestea sunt nelegale. Iar oamenii de afaceri ar fi recunoscut deja ca plateau spagi ca sa puna mana pe aceste contracte valoroase.

In acest dosar se pare ca sunt implicate firmele lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, care ar fi vandut spitalelor reactivi pentru laboratoarele de imunologie si biochimie, precum si truse de diagnosticare, la preturi de trei ori mai mari decat concurenta. Una dintre anagajatele sale a dat declaratii.

 

Citeste si: Managerul de la Bagdasar Arseni, de la DNA in arestul Politiei Capitalei

 


Adaugati un comentariu


 

*