Spitalul de la Socola a devenit primul Institut Regional de Psihiatrie din tara

2 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Acest lucru a fost consfintint printr-o hotarare de guvern aprobata la jumatatea saptamanii trecute.

 

Dr. Lucian Burlea

Dr. Lucian Burlea

Cel mai mare spital de neuropsihiatrie din Moldova, Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, a devenit de saptamana trecuta, printro-o hotarare de guvern, Institutul Regional de Psihiatrie Socola Iasi, fiind astfel primul institut de acest fel din tara. Lucian Burlea, managerul noului Institut Regional de Psihiatrie, a declarat ca este un moment de referinta in istoria unitatii medicale, precum si a psihiatriei romanesti si a celei internationale.
       „Acest statut va aduce beneficii enorme cercetarii in domeniu si, implicit, in imbunatatirea satisfactiei pacientilor si a familiilor apartinatoare. Astazi este un nou inceput, este momentul unor schimbari cu rezonanta ampla. Le multumesc tuturor colegilor din cadrul Spitalului si, mai ales, tuturor politicienilor si functionarilor din Ministerul Sanatatii care m-au sustinut in reusita acestui proiect”, a declarat Lucian Burlea.

 

Spitalul Socola

Spitalul Socola

Spitalul de Neuropsihiatrie Socola este o unitate medicala de interes national care asigura asistenta medicala de specialitate bolnavilor din judetele din zona de Est a Romaniei, si nu numai, in profilul psihiatrie. Spitalul a fost infiintat in 1905, fiind prima unitate de acest gen din Romania.

In prezent, in cadrul Spitalului Socola sunt 870 de paturi de psihiatrie pentru acuti, cronici si ingrijiri paliative.

Spitalul cuprinde si centre de sanatate mintala, atat pentru adulti cat si pentru copii, laboratoare de investigatii si tratament, ambulatoriu integrat.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*