Spitalul Militar Central a inaugurat două secții ATI, modernizate și dotate la cele mai înalte standrde

17 ianuarie 2025 | 0 comentarii |

Secțiile ATI I și ATI II, pentru reabilitatrea și modernizarea cărora s-au investit peste 9 miliarde de lei, au fost inaugurate oficial, vineri, în prezența personalului unității medicale și a unor medici ATI din Parlament. 

 

Vineri, 17 ianuarie 2025, a avut loc inaugurarea oficială a secțiilor ATI I și ATI II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), după finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare care s-au desfășurat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, a transmis unitatea medicală.

Pacienții din secțiile de terapie intensivă sunt pacienți extrem de fragili din cauza condiției critice în care se află. Ei sunt complet dependenți de echipa medicală pentru orice activitate, fie că este vorba de monitorizarea parametrilor, administrarea medicației, suportul continuu, folosirea echipamentelor specifice, hrănire sau nevoile zilnice de îngrijire. Mulți dintre ei se află între viață și moarte, astfel că orice schimbare minimă a condițiilor medicale și a mediului le poate modifica evoluția. Mii de pacienți au nevoie, în fiecare an, de îngrijiri speciale în cadrul secțiilor ATI. Din acest motiv, salonul de terapie intensivă trebuie să fie cel mai sigur și protejat spațiu dintr-un spital și să se supună unor reglementări foarte stricte, pentru a nu pune în pericol viețile pacienților”, se arată într-un comunicat al SUUMC.

 

Prezentă la eveniment, alături de reprezentanți ai Spitalului Militar Central, condus de conf. univ. dr. general buzoian Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Carmen Orban, medic ATI și senator PSD de Buzău, s-a declarat onorată să participe la „inaugurarea secției ATI multidisciplinară, un proiect remarcabil rezultat în urma unui proces amplu de renovare și extindere cu fonduri europene”. Aceasta a transmis, printr-un mesaj postat pe contul său de socializare, că „noua secție, dotată la cele mai înalte standarde, le oferă pacienților critici din SCUMC șansa de a beneficia de cele mai bune îngrijiri de teraie intensivă, rivalizând cu cele mai performante unități similare din Europa. Am avut onoarea să mă bucur alături de colegii mei pentru această reușită cu adevărat spectaculoasă. Acestea sunt momentele care ne dau speranță și ne fac să credem cu tărie într-un viitor mai bun”, a transmis prof. univ. dr. Carmen Orban, printr-un mesaj postat pe contul său de socializare.

 

La rândul Său, deputatul Alexandru Florin Rogobete, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății responsabil cu fondurile PNRR, care la rândul său este medic ATI, a afirmat cu prilejul participării la inaugurare, că acestaeste un loc unde fiecare clipă contează, unde curajul și dedicarea medicilor fac diferența între viață și moarte. Această secție, reabilitată cu sprijinul fondurilor europene, al PNRR-Sǎnǎtate și al bugetului de stat, reprezintă mai mult decât o realizare tehnică. Este o promisiune că vom lupta neîncetat pentru a asigura pacienților șansa la viață, indiferent de cât de grea este bătălia. Mă simt profund responsabil să continui susținerea pentru proiecte care schimbă cu adevărat destine. Eforturile noastre comune – de la deciziile politice și proiectele PNRR, până la munca medicilor și încrederea oamenilor – pot transforma spitalele în locuri de speranță, unde lupta pentru viață are șanse mai mari de câștig. Astăzi, am simțit din nou că împreună putem face diferența. Felicitǎri echipei!”. 

 

Potrivit SUUMC, ProiectulCreșterea siguranței pacienților în secțiile A.T.I. ale Spitalului Universitar de Urgență Militar Central «Dr. Carol Davila»” a avut două obiective principale:

– Desfășurarea actului medical în condiții de siguranță prin instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosfera pentru creșterea gradului de securitate la incendii;

– Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19 prin reabilitarea / modernizarea / extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale.

În prezent, secțiile ATI I și ATI II din cadrul SUUMC sunt amenajate și dotate la cele mai înalte standarde în domeniu”, menționează conducerea SUUMC.

Bugetul total al proiectului a fost de 9.336.760,30 lei.

 

Foto: SUUMC / Facebook

 


Adaugati un comentariu


 

*