Spitalul Rm. Sarat si-a „achizitionat” un gastroenterolog

22 mai 2012 | 0 comentarii |

Intr-o perioada in care medcii mai mult pleaca decat vin sa lucreze in provincie, Spitalul Municipal Rm. Sarat s-a imbogatit nu numai cu un nou specialist, ci si cu o noua specialitate medicala.

Dr. Luminita Popa, specialist gastroenterolog, s-a alaturat echipei care asigura sanatatea ramnicenilor si nu numai a lor, la inceputul acestei saptamani. In acest fel, Ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Rm. Sarat a castigat nu numai un medic in plus, ci si o noua specialitate medicala, care se adauga celor 15 deja existente.

Dr. Luminita Popa a absolvit rezidentiatul in gastroenterologie, in Centrul Universitar Cluj Napoca, si a optat pentru Spitalul Rm. Sarat pentru ca este ramniceanca. Este o persoana tanara, dornica sa vina in sprijinul pacientilor cu toate cunostintele pe care le-a dobandit in clinica, iar ramnicenii vor beneficia astfel de servicii medicale de gastroenterologie de calitate, in regim de ambulatoriu.  Iar noi, ca unitate medicala, suntem fericiti ca putem oferi noi servicii medicale”, a declarat managerul spitalului, Adran Danielescu.

 

  Investitii „profitabile”

 

Conducerea Spitalului din Rm. Sarat considera ca realizarea de investitii considerabile in infrastructura si dotarea unitatii medicale a contribuit in mare masura la alegerea de catre tanarul medic specialist a unitatii medicale, pe langa faptul ca s-a intors „acasa”, fiind ramniceanca.  Dr. Popa este fiica a locurilor, cum se spune, are 34 de ani, este casatorita si are un copil in varsta de trei ani.   

Sfidand criza si valorificand oportunitatile Programului european Regio de finantare nerambursabila pentru reabilitarea si modernizarea sistemului sanitar, echipa manageriala a Spitalului Municipal Rm. Sarat, cu sprijinul autoritatilor locale, a reusit sa atraga peste un milion de euro nerambursabili. In acest fel, Ambulatoriul de specialitate integrat, inaugurat anul acesta la 10 martie, a fost adus la standarde europene, in urma unor ample lucrari de consolidare, reabilitare, modernizare si dotare a celor 15 cabinete medicale.

 

Modernizari pe toata linia

 

Ramnicenii se lauda nu numai cu ambulatoriul, ci si cu investitiile in celelalte sectii si servicii ale spitalului.

„Am reusit sa accesam cinci milioane de lei din fondurile europene aflate la dispozitia sistemului, la care s-a adaugat o contributie de peste 300.000 de lei de la bugetul local municipal. Am reusit astfel sa avem unul dintre cele mai moderne ambulatorii de spital. S-au efectuat lucrari de reabilitare, modernizare, extindere si refunctionalizare, precum si de dotare cu mobilier si aparatura de ultima generatie. Fara banii nerambursabili accesati de la Uniunea Europeana, nu ne-am fi permis aceasta investitie, in conditiile in care, se stie, sistemul sanitar se confrunta cu o criza financiara fara precedent”, apreciaza  managerul Danielescu, mentionand ca tot in ultimul an, laboratorul spitalului a obtinut acreditarea RENAR, iar blocurile operatorii si sectiile  Neonatologie si Radiologie au fost modernizate.

 

Sustinerea comunitatii locale

 

Unitatea medicala aflandu-se in subordinea administrativa a Consiliului Local Municipal, a beneficiat in ultima perioada de o sustinere consistenta din partea municipalitatii. Primarul Viorel Holban considera ca „este de datoria comunitatii sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor de sanatate, odata cu cresterea exigentei fata de actul medical. Este necesar sa nu uitam ca avem permanenta datorie sa avem grija de sanatatea ramnicenilor si sa demonstram ca suntem capabili sa ne ridicam la standardele europene. Nu trebuie sa uitam nicio clipa nici ceea ce au realizat inaintasii nostri. Este esential pentru noi sa tinem cont de reperele morale si profesionale pe care le-am avut de-a lungul timpului si sa ne ridicam la inaltimea acestora”,  a declarat primarul Holban.


Categorii: Spitale

Adaugati un comentariu


 

*