Stațiunea balneară Covasna are brand înregistrat la OSIM

Mofetele și izvoarele de ape minerale constituie elementele reprezentative pentru stațiunea balneară, care atrage tot mai mult turiști.

 

Mofetă – Spital cardio Covasna 

Stațiunea balneară care găzduiește singurul spital de recuperare cardiovasculară din țară, se află pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul de turiști care o vizitează, fapt ce a determinat administrația locală să creeze un brand propriu, prin intermediul căruia să se promoveze. Vorbim de stațiunea Covasna, din județul cu același nume, o destinație preferată de mulți dintre cei care fac turism balnear, recunoscută pentru efectele benefice ale mofetelor – Spitalul de Recuperare Cardiovasculara Covasna deținând una dintre cele mai mari mofete din întreaga lume – precum și cele ale apelor minerale de aici.

Primarul localității, Gyero Jozsef, a precizat că s-a dorit ca stațiunea să aibă un slogan şi un logo care să exprime într-o formă sugestivă valorile locale, factorii naturali, terapeutici, antropici şi culturali de care dispune şi care să o individualizeze şi să contribuie la promovarea acesteia pe plan naţional şi internaţional, fapt pentru care a demarat în urmă cu ceva timp demersurile în acest sens. Acestea s-au finalizat cu succes zilele trecute, odată cu înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a noului brand propriu al stațiunii. „Staţiunea mofetelor şi a celor 1.000 de izvoare de ape minerale” va fi astfel brandul oficial, iar titularul oficial al mărci este localitatea.

 

Sursă foto:covasnamedia.ro

Primarul a mai explicat că staţiunea se va promova în viitor, în mod exclusiv, cu acest logo şi slogan, iar „marca poate fi utilizată gratuit de către orice persoană fizică sau juridică în scopul promovării staţiunii, fără drept de exploatare economică în interes privat”.

Acesta spune că stațiunea atrage aproape jumătate din numărul turiștilor care vin sa viziteze județul Covasna, iar numărul lor este în creștere de la an la an. Gyero Jozsef spune ca s-au derulat o serie de proiecte cu finanțare din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii, acesta fiind unul dintre factorii care au dus la creșterea numărului de turiști. Astfel, dacă până nu de mult, în stațiune se practica doar „turismul social”, reprezentat de turiștii care veneau aici la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat, în ultimii ani a început să crească și numărul turiștilor care vin aici pe cheltuială proprie, atât pentru a beneficii terapeutice, cât și pentru agrement.

 

În 2017 s-au înregistrat 56.424 de sosiri în unităţile de cazare din staţiune, pentru ca anul trecut, numărul acestora să crească la  61.522, dintre care 2.375 au fost turişti străini, cu peste 600 mai mulţi decât în anul precedent. În ceea ce privește numărul înnoptărilor, acesta a fost 542.724 în 2017,  iar în 2018 a crescut 577.270, în acest număr fiind incluse și datele înregistrate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din stațiune.

Tratamentul de Covasna” este renumit în rândul pacienților care suferă de cardiopatie ischemica, insuficiență mitrală și aortică, hipertensiune arterială ori care au supraviețuit unui infarct, motiv pentru care spitalul este extrem de solicitat tot timpul anului, iar pacienții care doresc sa se interneze aici petrec luni in șir pe listele de așteptare.

Terapiile aplicate la Covasna se bazează pe progresele medicinei combinate cu terapii naturiste. Este vorba de aerosoli, băi cu ape carbogazoase, mofetele cu cea mai pură emanație uscată din Europa, aproximativ 1.500 de izvoare cu ape minerale, folosite atât în cura externă cât și internă și aerul puternic ozonificat, cu predominanța ionilor negativi. „Tratamentul de Covasna” are la bază studii de monitorizare și cercetare asupra factorilor terapeutici, desfășurate de-a lungul a peste 50 de ani.

 


Adaugati un comentariu


 

*