Singurul spital de recuperare cardiovasculara din tara, asaltat de cereri de internare

27 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Pentru a putea face fata valului mare de solicitari, unitatea medicala, din statiunea Covasna, implementeaza un sistem de programare on-line care ar putea fi disponibil pana la sfarsitul acestui an.

 

spitalul de recuperare cardiovasculara covasnaIn judetul Covasna, in statiunea cu acelasi nume, Spitalul de Recuperare Cardiovasculara Dr. Benedek Geza este singurul din tara cu acest profil si, totodata, unul extrem de apreciat de pacientii cu probleme cardiace, care au aici sansa de a beneficia de tratamente naturale unice. „Tratamentul de Covasna” este renumit in randul pacientilor care sufera de cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica, hipertensiune arteriala ori care au scapat cu viata dupa un infarct, motiv pentru care spitalul este extrem de solicitat tot timpul anului, iar pacientii care doresc sa se interneze aici petrec luni in sir pe listele de asteptare.

Terapiile aplicate la Covasna se bazeaza pe progresele medicinei combinate cu terapii naturiste: aerosoli, bai cu ape carbogazoase dar mai ales pe mofetele cu cea mai pura emanatie uscata din Europa, aproximativ 1.500 de izvoare cu ape minerale (folosite atat in cura externa cat si interna) si aerul puternic ozonificat, cu predominanta ionilor negativi. „Metoda Covasna are la baza studii de monitorizare – cercetare asupra factorilor terapeutici desfasurate de-a lungul a peste 50 de ani.

 

 mofeta covasnaMofeta Spitalului de Recuperare Cardiovasculara Covasna este una dintre cele mai mari din lume si este alimentata cu dioxid de carbon post-vulcanic de puritate 98,2% (care au un puternic efect vasodilatator) extras din adancime, cu o sonda. Infiintat in 1960, spitalul este singurul din Europa care dispune de o astfel de mofeta, pacientii bucurandu-se de efectele benefice ale terapiei timp de mai multe luni dupa externare.

Aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, unitatea medicala  are o capacitate de cazare de peste 770 de locuri, dispuse pe zece sectii, dintre care doua pentru copii. Aici sunt tratati, anual, aproximativ 16.000 de pacienti, dar numarul de solicitari  este aproape dublu. Conditiile de cazare au fost mult imbunatatite in ultimii ani, la banii alocati de minister adaugandu-se donatiile primite de la anumiti sponsori, dar si sumele achitate de pacientii care au dorit sa beneficieze de conditii hoteliere cu confort sporit.

Directorul unitatii medicale, Stefan Joos, spune ca numarul mare de cereri venite din partea pacientilor constituie o adevarata problema, pe care spera insa ca o va rezolva pana la sfarsitul acestui an, prin implementarea unui sistem de programare on-line.

 

spital covasnaManagerul a confirmat ca numarul solicitarilor este aproape dublu fata cel al pacientilor internati anual in spitalul din Covasna, astfel ca se intocmesc liste de asteptare, iar multi pacienti sunt nemultumiti de timpul indelungat care trebuie sa treaca pana le vine randul. „Lucram acum la un sistem on-line de programare, suntem in faza destul de avansata, urmeaza ca la inceputul lunii viitoare partenerul nostru sa ne puna la dispozitie platforma. Dorim sa venim in intampinarea pacientilor printr-un sistem transparent, prin care ei pot sa consulte pe site-ul spitalului numarul de locuri, in orice moment. Tot acolo, pacientii pot gasi locul unde pot obtine programare pentru tratament, care va trebui efectiv validata de catre medicii specialisti, care vor primi parole de acces in sistemul nostru de programari. Nu in ultimul rand, acesta va fi un instrument managerial prin care noi sa detinem controlul asupra programarilor, sa stim in orice moment numarul pacientilor si capacitatea care va fi ocupata in orice luna a anului. Repet,  va fi un sistem foarte transparent”, a anuntat zilele trecute managerul spitalului de recuperare de la Covasna.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*