Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, cel mai nou beneficiar al unui sistem informatic integrat

23 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Prin intermediul acestuia, parintii isi vor putea programa on-line copiii pentru consultatii, le vor putea vedea dosarele medicale si vor putea discuta cu medicii.

 

Dr. Dan Mircea Enescu

Dr. Dan Mircea Enescu

Odata cu finalul anului 2014, a fost dus la bun sfarsit si un proiect cu finantare europeana, ce si-a propus realizarea si implementarea unui sistem spitalicesc informatic si informational integrat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, conducerea unitatii medicale anuntand la inceputul acestei saptamani finalizarea acestuia si beneficiile pe care le va aduce implementarea acestui proiect. Cu aceasta ocazie, medicul Dan Enescu, managerul spitalului, a anuntat ca pe parcursul acestui an, dupa ce a fost obtinut si acordul parintilor, au fost realizate 25.000 de dosare medicale ale copiilor care au trecut prin spital, documente care constituie „o fotografie la intrarea in spital a copilului, care include toti pasii parcursi si la iesire”, dupa cum a precizat medicul. Datele medicale pot fi puse ulterior la dispozitia oricarui medic, putand fi consultate si de parintii copiilor, care trebuie doar sa isi creeze un cont pe portalul www.spitaluldecopii.ro.

 

studenti medicinaTotodata, noul sistem informatic implementat la nivelul spitalului Grigore Alexandrescu, le da posibilitatea parintilor sa isi programeze on-line copiii pentru consultatii in ambulatoriu, dar si de a discuta direct cu medicii prin intermediul sectiunii „Forum”, de pe site. Totodata, sistemul le permite medicilor sa acceseze rapid si cu usurinta istoricul medical al copiilor.

Valoarea totala a proiectului, care a avut ca obiectiv modernizarea si dezvoltarea sistemului informatic al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, este de de aproximativ 2,023 de milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de aproximativ 1,6 milioane de lei, restul banilor venind de la Fondul European de Dezvolare Regionala si de la Ministerul pentru Societatea Informationala.

 

Spitalul Grigore Alexandrescu

Spitalul Grigore Alexandrescu

Spitalul Clinic de Urgenţa pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Anual sunt realizate peste 200.000 de consultatii, sunt internaţi peste 30.000 de copii cu varste intre o zi şi 18 ani, iar peste 60 la suta dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale. Unitatea medicala face parte din Complexul de Spitale de Urgenţa din Bucuresti – sase in total, dintre care doua pentru copii – si asigura urgentele pentru peste 1.200.000 de copii din toata tara. Serviciile ambulatorii sunt asigurate atat prin intermediul cabinetelor şi camerelor de garda ale spitalului, cat si prin intermediul Policlinicii Dorobanti. Serviciile medicale sunt asigurate de o echipa ce reuneste peste 1.000 de angajati, dintre care peste 130 sunt medici cu specializare in toate ramurile medicale de baza precum pediatrie, chirurgie generala, chirurgie plastica, ortopedie, medicina de urgenta, anestezie si terapie intensiva, epidemiologie, servicii paraclinice etc.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*