Bugetul Sanatatii majorat cu 26,3 milioane de lei din Fondul de rezerva al Guvernului

12 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Banii vor fi directionati in special catre spitalele in care sunt internate victimele incendiului din clubul Colectiv, urmand a fi folositi pentru tratamentul acestora si recuperarea ulterioara.

 

smurdProportiile tragediei din clubul Colectiv, care indoliza de aproape doua saptamani o tara intreaga, sunt atat de mari incat a fost necesara o suplimentare a bugetului alocat Sanatatii pentru ca spitalele din Capitala sa poata face fata cheltuielilor impuse de tratamentul victimelor care se mai afla internate in Romania.  Astfel, dupa sedinta de miercuri, premierul interimar Sorin Cimpeanu a anuntat alocarea unei sume suplimentare bugetului Sanatatii, in valoare de 26,3 milioane de lei, bani ce provin din Fondul de rezerva al guvernului. Campeanu a precizat, la finalul sedintei in care a fost luata aceasta decizie, ca banii splimentari alocati Ministerului Sanatatii se vor indrepta cu precadere catre cele 10 spitale din Capitala in care mai sunt internati pacienti raniti in incendiul din 30 octombrie si vor fi folositi pentru reintregirea stocului de medicamente si consumabile, necesare tratamentului acestora.

 

Sorin Campeanu

Sorin Campeanu

Premierul interimar a mai precizat ca acordarea fondurilor era necesara, avand in vedere faptul ca majoritatea pacientilor ramasi internati sunt in stare critica si grava, prezentand arsuri pe corp, si mai ales leziuni pulmonare grave. „Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesita materiale sanitare speciale, alimentatie parenterala pe o perioada lunga. De asemenea, tratamentul complicatilor, inerente in asemenea situatii este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare”, a explicat premierul interimar.

Totodata, fondurile suplimentare vor fi folosite si pentru recuperarea ulterioara a pacientilor raniti, iar spitalele care vor beneficia de aceasta suplimentare bugetara sunt Spitalul Elias, Spitalul Militar Central, Spitalul Clinic de Urgenta, Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Sfantul Ioan, Spitalul Sfantul Pantelimon, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul de Arsi si Spitalul Floreasca.

 

Dr. Raed Arafat

Dr. Raed Arafat

Din pacate, eforturile facute in egala masura de medicii romani dar si de cei de la clinicile din strainatate, acolo unde au fost transferati o parte dintre raniti, continua sa fie zaradnice in cazul unora dintre pacienti, care continua sa cedeze in lupta pentru supravietuire. Numarul victimelor a ajuns in aceasta dimineata la 53, dupa ce aseara a fost confirmat decesul lui Alexandru Pascu, basistul trupei care concerta in acea seara fatidica, iar in aceasta dimineata, medicii de la Floreasca au anuntat decesul altor doi pacienti care erau internati aici in stare critica.

Intre timp, secreterul de stat Raed Arafat, a declarat ca cei care au gresit in aceste zile nu au fost nici medicii si nici echipajele de interventie, ci aceia care au aratat cu degetul. „Hai sa luam interventia — nu s-a gresit, haideti sa luam gestionarea la nivelul spitalelor — nu s-a gresit in situatia de dezastre, asta a fost o situatie de dezastre. S-a gresit din partea celor care arata cu degetul peste tot si acuza fara sa aiba informati complete. Toate lumea are dreptul sa acuze. Noi, in Romania, in loc sa fim cu totii sudati pentru a face ceva, am creat doua tabere si am inceput sa aratam cu degetul. Asta a fost cea mai mare greseala. In viitor, orice situatie ca aceasta,ar putea sa duca la lipsa de reactie. Deja vad colegi de-ai mei care nu vor sa se implice in luarea deciziilor, nu mai vor sa apara la fata locului, sa conduca interventii, nu mai vor sa faca nimic”, a declarat Arafat.

 


Adaugati un comentariu


 

*