Patriciu Achimas Cadariu a demisionat de la carma Ministerului Sanatatii

Acesta a precizat ca renunta la functie pentru ca nu este de acord cu modul in care Guvernul a decis sa gestioneze criza dezinfectantilor. Pana la desemnarea unui nou ministru, premierul Dacian Cilos asigura interimatul portofoliului de la Sanatate. 

 

achimas-cadariu1Patriciu Achimas Cadariu, cel care detinea portofoliul la Sanatate, si-a dat demisia, dupa o discutie avuta in aceasta dimineata cu premierul Dacian Ciolos. Decizia sa era oarecum previzibila, in contextul ultimelor scandaluri din Sanatate si vine dupa ce premierul anuntase ca acest domeniu va fi prioritate zero” pana la sfarsitul mandatului sau.

In ultima vreme, fostului ministru i se adusesera fel si fel de acuze ca ar fi incercat sa minimalizeze gravitatea problemei dezinfectantilor falsificati, dupa ce a anuntat ca mai putin de 5% din probele recoltate din spitale erau neconforme. I s-a repreosat apoi ca a incercat sa dezinformeze, dupa ce a anuntat ca procentul acesta, considerat de multi infim si nerealist, fusese depistat in 50 de spitale. Contestatarii sai au lasat de aceasta data deoparte problema procentului prea mic de probe neconforme, reclamand ca numarul spitalelor in care au fost gasite aceste nereguli este prea mare.

Cu toate acestea, premierul declarase zilele trecute ca nu are in vedere inlocuirea ministrului Cadariu din functie, precizand ca este vorba de probleme aparute in timp si ca schimbarea unei persoane nu va rezlva cu nimic situatia, principala sa preocupare fiind gasirea unor solutii.

 

ciolos si cadariuIn aceasta dimineata, insa, convocat pentru o intalnire la sediul Guvernului, Patriciu Achimas Cadariu a avut o intrevedere cu Dacian Ciolos, in cadrul careia l-a anuntat pe acesta ca demisioneaza, declarandu-se a nu fi de acord cu modul in care Executivul a decis gestionarea crizei dezinfectantilor din spitale. Premierul Dacian Ciolos ceruse, sambata, Ministerului Sanatatii sa demareze o ancheta administrativa in ceea ce priveste biocidele, toate produsele folosite in prezent la dezinfectie in fiecare spital din tara urmand sa fie verificate din punct de vedere al concentratiei si eficientei.

Cadariu a luat insa decizia de a-si da demisia, desigur si sub presiunea evenimentelor din ultima perioada, care i-au marcat mandatul. Premierul i-a acceptat demisia si a anuntat ca in cel mai scurt timp va inainta prersedintelui o noua propunere pentru postul de ministru al Sanatatii.

In acest context, premierul Dacian Ciolos a preluat atributiunile ministrului Sanatatii si, cel mult pentru 45 de zile, va gestiona, personal, ceea ce se intampla in acest sistem atat de marcat de suferinta, scandaluri, nereguli, hotii, revolte, contestatii, interese si alte dezastre.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Popovici Diana spune:

    EL nu este de acord cu modul de gestionare al crizei?????….pai cine vorbeste?
    Cine a fost MS?….noi?

Adaugati un comentariu


 

*