Economistul Vlad Voiculescu, nominalizat pentru functia de ministru al Sanatatii

Numele sau este legat de initierea Retelei citostaticelor, care aducea gratuit in Romania medicamente pentru bolnavii de cancer, atunci cand aceste produse nu se mai gaseau pe piata romaneasca.

 

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Interimatul lui Dacian Ciolos la conducerea Ministerului Sanatati se apropie de sfarsit, acesta anuntand azi, din calitatea sa de premier, noul candidat desemnat sa ocupe  postul ramas vacant dupa demisia lui Patriciu Achimas Cadariu. Daca la inceputul mandatului, Ciolos a mizat pe un medic, de aceasta data noul ministru nominalizat este de profesie economist. Este vorba de Vlad Voiculescu, care in prezent indeplineste functia de directorul de cabinet al ministrului Finantelor, avand cu o experienta de 14 ani de munca in Viena, unde si-a luat licenta si masterul la Universitatea de Economie si Business din, avand in prezent peste 10 ani de experienta in domeniul financiar.

De profesie economist, acesta s-a implicat de-a lungul timpului in diverse proiecte sociale ce au legatura cu domeniul Sanatatii, in prezent fiind vicepresedinte si trezorier al Coalitiei Europene a Pacientilor cu Cancer.

 

Tabara MagiCamp

Tabara MagiCamp

Vlad Voiculescu este initiatorul programului umanitar denumit Reteaua Citostaticelor, mobilizand in urma cu cativa ani zeci de voluntari din tara si din strainatate, care procurau si transportau gratuit in Romania medicamente citostatice, care nu se mai gaseau la acel moment pe piata autohtona.

Totodata, noul nominalizat la functia de ministru al Sanatatii este si initiatorul proiectului MagiCamp, un spatiu care incearca sa le redea copiilor bolnavi de cancer copilaria pierduta din cauza tratamentelor si a zilelor petrecute prin spitale. Este vorba de o tabara pentru copiii cu afectiuni oncologice, in care acestia se pot juca se, pot distra si se pot bucura de viata sub supravegherea medicilor si personalului de specialitate, proiectul fiind finantat integral din donatii private.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*