Plan criminal demn de romanele politiste, pus la cale de un medic neurolog

Medicul, nigerian cu cetatenie romana, a incercat sa otraveasca de la distanta doua persoane trimitand in plic o substanta extrem de toxica despre care le-a spus prezumtivelor victime ca este zahar lichid.

 

arestareUn medic neurolog originar din Nigeria, dar care obtinuse in urma casatoriei cetatenia romana, a fost trimis ieri in judecata, fiind acuzat de tentativa de omor calificat cu premeditare, precum si de contrabanda calificata si trafic de produse sau substante toxice. In spatele acestor acuzatii se ascunde un adevarat scenariu care ar garanta succesul unui roman sau film politist, a carui intriga a fost tesuta de medicul dornic de razbunare.

Venit in Romania in urma cu ceva timp, dupa ce s-a casatorit, medicul neurolog Oviarobo Osagie Enabulele Hop a urmat exemplul altor colegi romani si a plecat sa profeseze peste hotare, dezamagit si el de conditiile si oportunitatile pe care i le oferea sistemul de Sanatate romanesc. Si-a gasit de lucru la o clinica din Germania, dar mai tarziu a aflat ca sotia ramasa in tara il insela, amantul acesteia fiind chiar fiul bonei care le ingrijea copiii. Orbit de gelozie, neurologul a decis sa se razbune si a pus la cale un plan diabolic, dupa modelul personajelor din romanele politiste care incearca sa comita crima perfecta. Prin prisma profesiei, cunostea proprietatile dimetilmercurului, o substanta extrem de toxica ce provoaca moartea daca este ingerata sau inhalata si chiar prin simplul contact cu pielea, asa ca a decis sa-l foloseasca pentru a-l suprima pe amantul sotiei si pe mama acestuia.

 

medic laboratorIn urma cu un an, aflandu-se in Germania a procurat in mod ilegal, prin intermediul clinicii la care lucra, o fiola cu dimetilmercur si a trimis-o in tara, la Oradea, acolo unde ramasese sotia pe care o banuia de infidelitate. Dupa ce plicul cu otrava a ajuns aici, medicul a stat de vorba cu sotia prin telefon, prin intermediul acesteia instruind-o pe bona care se afla in locuinta sa desfaca fiola si sa verse continutul intr-un borcan, sperand ca aceasta va inhala vaporii toxici sau va varsa o picatura pe piele. Nu a pomenit nimic despre proprietatile nocive ale substantei, spunandu-le celor doua femei ca este vorba despre zahar lichid si chiar sfatuind-o pe bona sa guste putin din continut, pentru a se convinge.

Femeile au simtit insa ca ceva nu este in regula si au mers sa faca sesizare la Politie, dar aici nu au fost luate in serios, iar fiola si continutul acesteia au ajuns apoi la gunoi. Medicul nu s-a lasat descurajat de acest prim esec, iar la cateva luni a decis sa-si incerce din nou planul doabolic.

 

tribunalTot prin intermediul clinicii din Germania la care lucra a procurat o alta fiola cu dimetilmercur, insa de aceasta data reprezentantii unitatii medicale au fost mai vigilenti, sesizand prezenta acesteia pe lista de comenzi a substantei respective, care beneficiaza de un regim special, tocmai datorita toxicitatii extrem de ridicate. Intrucat comanda medicului nu se justifica in niciun fel, reprezentantii clinicii au facut o sesizare catre autoritatile din Romania, banuind ca acesta este implicat in traficul cu substante periculoase.

A fost demarata o ancheta si abia atunci s-a facut corelatia cu cele sesizate de cele doua femei in luna mai a anului trecut, aparand primele suspiciuni cu privire la adevaratele intentii ale medicului.

Ca urmare a conturarii ipotezei detinerii dimetilmercurului pentru comiterea unor infractiuni de omor, barbatul a fost retinut, la data de 22 ianuarie 2016, de ofiterii Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, chiar pe aeroport. Acum, pentru ca procurorii au finalizat intocmirea rechizitoriului l-au trimis in judecata in stare de arest, pentru trafic de produse sau substante toxice, contrabanda calificata  si de tentativa de omor calificat cu premeditare, asupra a doua sau mai multe persoane.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*