Vlad Voiculescu, ministru al Sanatatii cu acte in regula

Propunerea inaintata de premierul Dacian Ciolos a fost aprobata de presedintele Iohannis, iar astazi, la ora 14.00, noul ministrul va depune juramantul.

 

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Incepand de astazi, Sanatatea va avea un nou ministru cu acte in regula. Economistul Vlad Voiculescu, al carui nume era vehiculat de cateva zile ca favorit pentru preluarea portofoliului ramas vacant dupa demisia lui Patriciu Achimas Cadariu, a devenit certitudine. Anuntul a fost facut aseara, de premierul Dacian Ciolos, care a indeplinit pana acum si functia de ministru interimar la Sanatate. Premierul a precizat ca a inaintat deja propunerea sa presedintelui Iohannis, iar in cursul zilei de astazi noul ministru isi va intra in paine.

Presedintele a semnat, deja, decretul de numire in functie a noului ministru al Sanatatii, iar astazi, la ora 14.00 a fost anuntata festivitatea de investitura, cand Vlad Voiculescu va depune juramantul de credinta, dupa care isi va lua atributiunile in primire. Premierul si-a asumat riscul de a numi in fruntea Ministerului Sanatatii pe cineva care nu provine din sistemul medical, recunoscand ca a ezitat la inceput in a face aceasta alegere dar ca a contat foarte mult faptul ca economistul Vlad Voiculescu are o buna experienta manageriala in domeniul financiar-bancar si, pe deasupra, cunoaste foarte bine sistemul de sanatate, are o viziune asupra reformelor necesare.

 

Vlad VoiculescuVlad Voiculesacu se bucura si de sprijinul societatii civile, al numeroase organizatii non-guvernamentale cu activitate in domeniul Sanatatii, toate reactiile din aceste directii fiind pozitive, in urma anuntului facut de premier.

Aceasta incredere se datoreaza implicarii viitorului ministru in rezolvarea unor probleme grave ale sistemului medical din Romania, precum procurarea medicamentelor oncologice si aducerea lor in tara intr-o perioada in care nici in farmacii si nici in spitale acestea nu se gaseau, implicare ce s-a facut pe baza de voluntariat, ca si alte actiuni caritabile.

Nu doar implicarea, ci si rezultatele actiunilor civice initiate si coordonate de Vlad Voiculescu au contat pentru sprijinul de care acesta se bucura, fiind cunoscut in mediul ONG-urilor si organizatiilor caritabile drept o persoana serioasa, care se implica voluntar si care cunoaste foarte bine problemele din sistemul sanitar. Prin urmare, la capitolul credibilitate, noul ministru sta foarte bine, iar in perioada urmatoare nu ramane decat sa confirme capitalul de incredere ce i-a fost acordat.

 

Vlad VoiculescuIn varsta de 33 de ani, economistul Vlad Voiculescu si-a facut studiile de specialitate la Viena, unde a locuit si a profesat timp de 14 ani, insa in toata aceasta perioada s-a implicat activ si in rezolvarea unor probleme acute cu care se confruntau pacientii din Romania. In urma cu cativa ani, atunci cand pe piata farmaceutica din Romania se instalase o acuta criza de citostatice, Vlad Voiculescu a initiat si coordonat o actiune denumita ulterior Reteaua citostaticelor, mobilizand aproximativ 350 de romani stabiliti in strainatate care au procurat si transportat gratuit in Romania medicamentele de care bolnavii de cancer din tara aveau atata nevoie. De numele sau este legata si infiintarea taberei speciale pentru copiii bolnavi de cancer MagiCamp, un loc unde acestia pot trai bucuriile copilariei, beneficiind in acelasi timp de supraveghere si ingrijire medicala.

Imediat dupa tragedia din Colectiv, Vlad Voiculescu a venit in tara si s-a implicat activ in ajutorarea victimelor, in special in ceea ce priveste transferul ranitilor la clinici din Austria si Germania.

Vlad Voiculescu este si vicepresedintele uneia dintre cele mai mari organizatii europene de pacienti European Cancer Patient Coalition, cu sediul la Bruxellesdar si unul dintre cei opt membri ai grupului pentru drepturile pacientilor din cadrul European Society of Medical Oncology.

In luna decembrie a anului trecut a revenit in tara, iar ultima functie detinuta este cea de director de cabinet al ministrului de Finante, Anca Dragu.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*