Statiunea Balneara „Sarata Monteoru”, promovata la Targul International de Turism de la Chisinau

Consiliul Judetean Buzau a fost solicitat de catre Ministerul Turismului sa reprezinte Romania la acest eveniment, iar presedintele Petre Emanoil Neagu va conduce delegatia care va prezenta frumusetile si bunatatile cu care romanii se pot lauda lumii intregi.

 

Consiliul Judetean Buzau - Targul de Turism Incepand de maine, pana duminica, 9 aprilie, Romania va fi reprezentata la Targul International de Turism de la Chisinau de un stand al Consiliului Judetean Buzau. Prin intermediul acestuia, in randul vizitatorilor vor fi promovate principalele atractii turistice ale zonei, precum si produsele traditionale reprezentative.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, care va conduce delegatia de la Chisinau, a declarat astazi ca aceasta participare la Targul de Turism din Republica Moldova se datoreaza in principal participarii judetului nostru la ultima editie a Targului National de Turism, care a avut loc in cursul lunii februarie, la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, standul reprezentativ al Buzaului a reusit sa iasa in evidenta si, ca urmare, reprezentantii Ministerului Turismului au apelat la autoritatile administratiei locale, pentru a participa la standul care va reprezenta Romania la Targul International care urmeaza sa inceapa maine, la Chisinau.

Presedintele Consiliului Judetean a declarat ca se va pune accent in special pe promovarea statiunii Sarata Monteoru, in conditiile in care, la finele anului trecut, aceasta a primit, oficial, statutul de statiune balneoclimaterica.

 

strand monteoruVizitatorilor care vor trece pe la standul Romaniei le vor fi prezentate astfel facilitatile de cazare si tratament pe care le ofera statiunea buzoiana, precum si beneficiile pe care la au pentru sanatate apele minerale din zona. „Consider ca este mai bine ca vom merge sa ne promovam la Chisinau si nu in alt oras important din Europa, pentru ca turistilor din Republica Moldova le vine mai usor sa ne viziteze, decat celor din alte tari cu care nu suntem vecini. In plus, ne leaga si o relatie mai speciala, vorbim aceeasi limba, si de aceea sper ca vom reusi sa le starnim interesul. Atragerea de turisti din Moldova ar fi benefica pentru ambele parti, pentru ca ei vin aici, se relaxeaza, se trateaza, si pleaca multumiti, iar noua ne raman banii pe care ii cheltuie pe servicii, si pe care ii putem investi pentru a dezvolta statiunea”, a declarat presedintele CJ Buzau, inainte de a pleca la Chisinau.

Totodata, la standul judetului Buzau vor fi prezentate si alte atractii turistice ale zonei, precum Vulcanii Noroiosi, Muzeul Chihlimbarului de la Colti, Geoparcul Tinutul Buzaului, Tabara de Sculptura de la Magura etc. Delegatia judetului va duce la Chisinau si mostre din cele mai reprezentative produse traditionale locale, astfel ca vizitatorii standului Romaniei isi vor putea alinta papilele gustative cu cu carnati de Plescoi, vin de Pietroasele, covrigi de Buzau despre care Petre Emanoil Neagu a spus ca vor fi la loc de cinste.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*