Stresul poate fi combatut cu ajutorul plantelor aromatice

13 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Stresul a devenit una dintre cele mai intalnite afectiuni si ne poate marca  pe fiecare in anumite momente ale vietii.

 

Fie ca este vorba despre probleme la locul de munca, diverse conflicte in familie sau situatii neplacute determinate de zgomot sau aglomeratie, toate constituie factori de stres, care ne afecteaza sistemul nervos, cu urmari serioase asupra sanatatii noastre generale.

Alaturi de o mare diversitate de medicamente care au ca scop combaterea stresului, dar care constituie totodata o „arma cu doua taisuri” prin efectele lor secundare sau diverse contraindicatii pentru alte afectiuni existente, o solutie  eficienta este cea oferita de medicina naturista, printr- o terapie mai blanda, cea pe  baza de arome din plante.

Printre cele mai eficiente plante pe care le putem folosi in lupta cu stresul se numara menta, al carei parfum aduce o stare de liniste organismului, combatand durerile de cap. Trandafirul, la randul lui, stimuleaza sistemul cardio-vascular si ne apara impotriva microorganismelor patogene. Coniferele, prin mirosul de rasina pe care il emana contribuie la buna functionare a plamanilor.

De asemenea, efecte notabile in combaterea stresului au fost constatate si in cazul frunzelor de laur, care au un efect inviorator. Hameiul, la randul sau este un bun calmant si un adevarat inamic al insomniilor,  iar citricele sunt  eficiente in durerile de cap, la fel ca si mirosurile marine sau oceanice.

Medicii recomanda insa prudenta in ceea ce priveste inhalarea indelungata a anumitor arome puternice care, desi extrem de placute, pot provoca tulburari, printre cele mai daunatoare fiind crinii, malinul si iasomia, care trebuie indepartate de langa locul in care dormim.


Adaugati un comentariu


 

*