Sucul de sfecla rosie, medicament pentru persoanele cu insuficienta cardiaca

27 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Studii recente arata ca acesta creste forta musculara, ajutandu-i pe pacientii care sufera de afectiuni cardiace si nu au voie sa faca efort.

 

sfeclaS-a demonstrat deja ca sfecla rosie este o leguma esentiala pentru sanatatea inimii, avand capacitatea de a reduce tensiunea arteriala, principalul factor care duce la aparitia bolilor cardiovasculare. Are o mare putere antioxidanta ceea ce o recomanda ca un aliment esential pentru prevenirea problemelor cardiace si chiar a cancerelor, iar recent s-a stabilit ca poate fi utila si in cazul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca.  Mai exact, sucul de sfecla rosie, despre care s-a descoperit ca favorizeaza cresterea cu 13 la suta a fortei musculare, ceea ce il face sa fie echivalent cu mersul la sala. Aceasta proprietate il recomanda in special persoanelor cu probleme cardiace, care nu au voie sa faca efort si care nici nu mai au puterea de a ridica sau misca anumite obiecte, din cauza insuficientei cardiace.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au realizat un studiu cu 9 participanti, pe parcursul caruia au observat ca sucul de sfecla rosie ajuta la imbunatatirea fortei musculare in timpul unor actiuni puternice si rapide, fara niciun efect secundar, fara cresterea frecventei cardiace sau a tensiunii arteriale. Acest tratament simplu cu suc de sfecla rosie are un efect asupra capacitatii musculare similar unui antrenament fizic de 2-3 luni. Beneficiul este cu atat mai important, cu cat cei care sufera de insuficienta cardiaca nu au voie sa faca efort fizic intens.

 

sfecla rosie 1Sfecla rosie este si o sursa buna de nitrati naturali, substante care, atunci cand sunt metabolizate in organism, conduc la dilatarea vaselor de sange, si implicit la scaderea tensiunii arteriale. Astfel, in timpul efortului, inima consuma mai putin oxigen, ceea ce solicita mai putin muschii.

Observatii similare au fost facute si in cazul sportivilor, un studiu publicat in 2015 indicand faptul ca sportivii trebuie sa bea suc de sfecla rosie pentru a-si imbunatati performanţele fizice. Chiar daca acest studiu a fost realizat cu un numar redus de participanti, rezultatul obtinut, respectiv cresterea fortei musculare dupa numai doua ore de la consumul de suc de sfecla, i-a facut pe cercetatori sa ajunga la concluzia ca acest supliment natural poate fi de mare ajutor pentru numerosi pacienti afectati de suferinte cardiace.


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*