Tanti Florica este in siguranta!

10 februarie 2014 | 0 comentarii |

Francisco StoicaProbabil unii ne confunda cu soselele patriei. Adica dau bani cat nu face pentru un strat de asfalt pe sosele, ca sa circule romanul, sa nu se mai vaite ca i se farama masina in gropi. Si se tine omul de volan, vezi nevasta, uite ce frumos merge autovehiculul nostru pe un drum ca lumea… Bucurie de doi lei, nu stie cetateanul ca asfaltul acela are o compozitie viciata, ca la primul inghet se va face praf. Dar ce conteaza, constructia drumului a fost in plan, s-a realizat, care-i baiul?

Daca ar fi sa ne bage asfalt in sange ar fi vai de noi, am muri cu zile… Bine ca Ministerul Sanatatii noastre este serios si nu face acest lucru, dar tot se joaca cu noi. Se repede ca rama in piatra sa ne furnizeze un vaccin antigripal, hotarare mare, mobilizare, bani multi peste Institutul Cantacuzino. Chiar mai trebuia sa se taie si o panglica dupa ce s-a realizat prima fiola, fericire mare, mai trebuia un covor rosu. Si, dupa ce s-au fabricat 400 de mii de fiole s-au gasit unii sa controleze continutul si sa spuna, stati putin, nu este in regula, serul contine o bacterie periculoasa care poate produce soc anafilactic.

Stop cadru! Cica ar putea fi vorba despre un sabotaj! Cum adica, s-a introdus serul in fiole si apoi a fost verificat? Intelegeti ceva? Stiti ca, de fapt, aici sunt banii nostri in joc si este vorba de milioane de euro… Dupa o pauza de trei ani, dupa retehnologizare, Institutul o da in bara?

Dar hai sa lasam asta, au gresit, se mai intampla, dar mai marii cum s-au comportat?  S-au gandit sa spuna ca oricum vaccinul cu pricina este mai bun, asa cum a fost el facut, decat altul produs in alte tari. Ce sa va povestesc, in urma acestor aprecieri chiar trebuie sa murim de fericire… Ni se propune ceva de genul va dam niste paine mucegaita care este mai buna decat nimic, nu?

Asta nu ar fi nimic, dar sa arunci pe piata ideea ca nu ar mai fi nevoie de vaccin, asa cum spun specialistii care au tras linie peste sansele noastre de a face gripa si din acest motiv sa retragi fiolele produse in depozit, ca sa astepte acolo data expirarii, chiar devine dubios…

Deci, mamaie, fii atenta, nu cumva sa te imbolnavesti ca poti fi amendata! Incalci ce au stabilit forurile! N-ar fi rau de fapt sa se dea si o ordonanta de urgenta din care sa reiasa negru pe alb ca gripa nu are ce sa mai caute la noi in tara si sa fie atenti vamesii, sa se patruleze pe strazi, pentru ca la nevoie sa o prinda si sa o bage in depozitul acela cu 400.000 de fiole, ca sa-i intre frica in oase…

Ar fi trebuit probabil sa se emita si anumite instructiuni, sa stim ce trebuie sa faca in special batranii si copiii pentru a nu se lua la tranta cu gripa tocmai acum, cand avem vaccin, dar nu este bun si zace sub cheie. Sa ni se spuna macar daca mai putem iesi din casa, daca trebuie sa purtam masti pe strada sau daca este bine sa tragem aer in piept in locurile aglomerate.

Am apucat s-o aud si p-asta, au hotarat autoritatile ca tanti Florica nu mai poate lua virusul gripal, ca Gigel nu este in pericol cand se joaca sotron afara, pe asfaltul care nu poate fi bagat in depozit daca nu-i bun. Sau pentru ca nu incape in fiole. Eu zic sa fim atenti la toate cele pentru, ca unii sunt neseriosi, parcheaza… gropi in fiole, adica substante, taxe, asfalt, o gramada de chestii, le ametesca cu seninatate, nu sunt seriosi nici atunci cand este vorba de sanatatea noastra.

Si se zice ca totusi ne vom face bine…

 


Adaugati un comentariu


 

*