Tehnologia 5D revolutioneaza ecografia

28 august 2014 | 0 comentarii |

Medicii si viitorii parinti au acum sansa de a vedea trasaturile faciale ale fatului cu maxima claritate.

 

ecografie 5DTehnica investigatiei medicale cu ajutorul ecografului se revolutioneaza constant. Acum, tehnologia 5D FRV™ dezvoltata de Samsung ofera medicilor si parintilor sansa de a vedea trasaturile faciale ale fatului cu maxima claritate.

Ecografia isi are inceputurile in tehnicile de navigatie, din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, unde sonarul (Sound Navigation and Ranging) era folosit pentru a determina distantele sub apa. Astfel, investigatiile cu primele ecografe se realizau prin emiterea unei unde ultrasonice prin apa si asteptarea raspunsului reflectat de un posibil obstacol aflat in calea acesteia.

Treptat, de la imagini in format 2D, 3D sau 4D s-a trecut la generatia 5D, care reprezinta un salt important in domeniul obstetrica-ginecologie.

Ce reprezinta insa 5D in ecografie? 2D este o imagine in alb-negru si in timp real. 3D permite observarea tridimensionala a fatului intr-o imagine statica. 4D adauga inca o dimensiune, timpul, si astfel se pot vedea miscarile fetei si ale membrelor fatului. Ecograful UGEO WS80A dezvoltat de Samsung si care utilizeaza tehnologia 5D ofera o dimensiune suplimentara ce este data de deosebita acuratete a detaliilor”, precizeaza Marian Stroe, manager al companiei Danson, distribuitor oficial  in Romania al companiei Samsung Medison  pentru ecografe.

 

img_ws80a_05 (fata-fat)Ecografele Samsung, distribuite in Romania de Danson, companie fondata in anul 1993, acopera o intreaga gama de aplicatii: cardiologie, endocrinologie, fertilitate, musculoscheletal, neurologie, obstetrica-ginecologie, pediatrie, radiologie si urologie.

WS80A se adauga modelelor lansate anterior de catre firma Danson, A30 si H60, formand o familie deja cunoscuta de ecografe 3D/4D.

Prin intermediul ecografului dotat cu tehnologia 5D FRV™, mama va avea o vedere reala a copilului, a starii si miscarilor fatului.  Aceasta tehnologie ii va permite sa isi cunoasca mai bine copilul chiar inainte de a se naste

Samsung si-a folosit totodata expertiza pe care o detine in domeniul tehnologiei comunicarii, oferind o integrare superioara a produselor sale. Astfel, mamicile vor putea descarca imaginile rezultate dintr-o ecografie realizata cu UGEO WS80A direct pe smartphone sau pe tableta, utilizand o aplicatie numita «Hello Mom», aplicatie care ruleaza pe sistemul de operare Android”, a adaugat Marian Stroe.

 

                                                 (Articol de Radu GEORGESCU – DOMUS M & D)

 


Adaugati un comentariu


 

*