Terapie de grup si relaxare in aer liber

13 august 2015 | 0 comentarii |

Buzoienii sunt invitati sa urmareasca, joi si vineri seara, in Amfiteatrul din Parcul Tineretului, filmele romanesti de succes „Puzzle” si „Si caii sunt verzi pe pereti”.

 

Parcul Tineretului - cinema in aer liberConsiliul Judetean Buzau, prin Centrul de Cultura si Arta invita buzienii, si in aceasta saptamana, la o noua sedinta de „terapie” de grup  si relaxare in aer liber, prin intermediul celei de-a 7-a arte, joi si vineri seara fiind programate doua filme romesti de succes, semnate de Andrei Zinca si Dan Chisu.   

Puzzle”, pelicula care marcheaza debutul in lungmetraj al  regizorului Andrei Zinca, a fost programat pentru joi seara, cu incepere de la ora 21.00.  Buzoienii care se vor afla in Parcul Tineretului si vor dori sa-si primeasca, gratis, portia de terapie, vor intelege ca scenariul semnat de Andrei Zinca si Adrian Lustig este inspirat de piesa de teatru „Rendez Vous pe intuneric” de Mario Diament si vor avea ocazia sa se regaseasca in multe dintre scenele interpretate magistral de mari nume ale scenei romanesti.

Si caii sunt verzi pe pereti”, o comedie spumoasa pe care a pus-o in scena cunoscutul regizor Dan Chisu va fi, vineri seara, prilejul cel mai bun pentru ca inainte de weekend, buzoienii sa beneficieze de o portie buna de terapie prin ras. Ei vor trai iluzia imbogatirii rapide in Romania manipulata prin tehnologia moderna, alaturi de protagonisti mai tineri ai cinematografiei romanesti.

 

PuzzleBazandu-se pe o cariera de succes in televiziune, consolidata  in Statele Unite, Andrei Zinca abordeaza cinema-ul  cu o poveste de dragoste, pasiune, tradare, adaptata realitatilor contemporane, in care la fel ca piesele unui puzzle, destinele protagonistilor se inlantuiesc.

 „Puzzle” este filmul unei relatii de iubire diferite, cu un final neasteptat. Fiecare personaj are o poveste aparent independenta de a celorlalti, pana cand liniile dramatice ajung sa se uneasca intr-una singura. „Destinele se incruciseaza fara ca personajele sa fie constiente de cauza determinanta: iubirea este inevitabila. (…) Fiecare personaj din puzzle traieste o experienta diferita de iubire, dar unul singur  recunoaste iubirea neconditionata”, spune insusi Andrei Zinca.

Puzzle” reuneste o distributie de exceptie, incepand cu Dan Nutu, idolul generatiei ’70, care  revine la film dupa mai bine de 30 de ani, Ioana Pavelescu si  Rodica Mandache, Catalina Mustata, Adrian Titieni si Tunde Skovran. Puzzle” este pelicula in care regretatul actor Serban Ionescu semneaza ultimul rol in film al carierei sale.

 

Si caii sunt verzi pe pereti5Pentru vineri seara, tot de la ora 21.00, Centrul de Cultura si Arta Buzau a pregatit buzoienilor doua ore de relaxare, terapie prin arta si terapie prin ras, despre care psihologii spun ca au o influenta excelenta asupra psihicului unman.  Comedia „Si caii sunt verzi pe pereti” in regia lui Dan Chisu, care i-a distribuit in rolurile principale pe Anca Florescu, Adrian Titieni, Tudor Smoleanu si Ionut Visan, va rula pe ecranul in aer liber din Amfiteatrul din Parcul Tineretului, unde intrarea este libera, asa cum buzoienii s-au obisnuit deja.

Si caii sunt verzi pe pereti” este o comedie dramatica prin intermediul careia Dan Chisu pune pe tapet iluzia de a te imbogati repede si fara efort, de a avea bani si a-ti permite orice lux fara sa muncesti prea mult, iluzie care anima orice om si mai ales pe romanii apocii postedecembriste.

Intr-o Romanie in care povestile despre bogatie sunt frapante si le auzi peste tot, toata lumea crede ca un astfel de tel nu este doar realizabil, ci chiar usor de atins. Povestea urmeaza firul a doua destine. Unul dintre ele este cel al cuplului format din Marius si Cosmina care, dupa ce Marius a completat cu un nume fictive un bilet de loterie promotional, pentru a o atrage pe Cosmina, descopera in  momentul extragerii, ca acel bilet este cel castigator. Evident, identitatea posesorului fiind alta, castigul ramane iluzie, nu poate fi asumat.

Celalalt destin are in prim plan doi adulti care, pentru ca nu stapanesc tehnologia moderna, sunt pacaliti de un e-mail spam pe care il primesc si sunt atrasi in capcana de a participa la o loterie online falsa. Aceasta duce, inevitabil, la pierderea tuturor economiilor pe care le agonisisera cu atata truda de-a lungul timpului, ca sa-si asigure o batranete linistita si sa aiba bani de inmormantare.

Povestile se intalnesc intr-un final, cand protagonistii isi pierd orice speranta si refuza singura sansa de-a se imbogati. Totodata descoperim ca iluzia de-a deveni bogati face ca oamenii simpli sa fie pusi in situatii extraordinare.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*