Terapie prin arta

31 iulie 2014 | 0 comentarii |

Consiliul Judetean Buzau, prin Centrul de Cultura si Arta, invita buzoienii, astazi si maine, la doua filme in aer liber, in Parcul Tineretului din municipiu.

 

WebSiteStory - sursa: You Tube

WebSiteStory – sursa: You Tube

„WebSiteStory” si „Domestic”, doua filme de referinta in cinematografia romaneasca, sunt oferite buzoienilor, joi si vineri seara, de Centrul de Cultura si Arta Buzau, cu sprijinul Consiliului Judetean, ca alternativa a petrecerii timpului liber in perioada vacantei, dar si ca „terapie prin arta”. Proiectiile vor avea loc, asa cum buzoienii s-au obisnuit deja, in aer liber, la amfiteatrul din Parcul Tineretului din Municipiul Buzau.

In aceasta seara,  „WebSiteStory” – pelicula reprezinta debutul in lungmetraj al regizorului Dan Chisu, aduce in prim-plan povestea dramatica a Laurei, o tanara de 18 ani, care petrece impreuna cu prietena ei, Mira, o noapte intr-un club in care se bea si se fumeaza substante interzise. Nu se abat de la „reguli” nici cele doua tinere, Laura se imbata si fumeaza primul joint din viata ei si nu mai stie ce i se intampla, iar dimineata, cand isi revine afla cu stupoare ca prietena ei murise. Bu intelege ce s-a intamplat, ar vrea sa afle adevarul dar nimeni nu i-l spune explicit, asa ca incepe singura cercetarile si descopera pe You Tube postarile Mirei. Vrea sa se razbuna si asa incepe o adevarata aventura, care se incheie tot in spatiul virtual, acolo unde a si inceput.

Filmat in Bucuresti, pe parcursul a 12 zile, filmul a avut la dispozitie un buget de 120.000 de euro si este o lectie pe care regizorul vrea s-o transmita tinerilor, pentru a nu se lasa amagiti de viata obscura sau droguri.

 

Domestic - sursa: You Tube

Domestic – sursa: You Tube

Vineri seara, comedia „Domestic”, a carei regie este semnata de Adrian Sitaru, prezinta buzoienilor viata unor oameni obisnuiti, care traiesc alaturi de animalele preferate, la bloc. Personaje principale sunt Mihai Lazar (48 de ani, fire miloasa, gospodar) – un profesor care este si presedintele asociatiei de locatari, Nelu Mihaes (40 de ani, tata grijuliu) – un taximetrist si Antonio de la 3, un tanar in varsta de 25 de ani (iubeste muzica si cainii), dar si animalele cu care acestia convietuiesc, in aceeasi comunitate.

Umorul negru, drama, elementele absurde si hazlii care emotioneaza si incita la ras se interconditioneaza prin povestea fiecaruia dintre personaje, care se completeaza in mod firesc, emotionand si antrenand spectatorii intr-o atmosfera de relaxare si detasare, o adevarata terapie prin arta, intr-un decor stilizat si plin de culoare. Proiectul a fost finantat de CNC cu 977.811 lei, in cadrul sectiunii concurs iunie-iulie 2010.

Vrem sa oferim tinerilor si nu numai lor, o alternativa sanatoasa de a-si petrece timpul liber, iar in acelasi timp sa promovam cinematografia romaneasca, in care regasim pelicule cu mare incarcatura emotionala si de calitate”, spune Adrian Petre, directorul Centrului de Cultura si Arta din structura Consiliului Judetean Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*