O firma medicala, suspectata de evaziune fiscala de doua milioane de euro

13 august 2015 | 0 comentarii |

Alaturi de aceasta sunt vizate mai multe firme de constructii din Bucuresti, Ilfov si Teleorman. Astazi s-au facut 15 perchezitii domiciliare si au fost duse la audieri 18 persoane implicate in cauza.

 

perchezitii58 de politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, luptatori ai Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale, precum si politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si inspectoratelor de politie ale judetelor Ilfov si Teleorman au descins, in aceasta dimineata, la domiciliul unor persoane din conducerea unor firme din domeniul medical si in constructii, banuite de evaziune fiscala de peste doua milioane de euro, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei (IGPR).

La data de 13 august, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Ilfov si Teleorman, la persoane banuite de evaziune fiscala”, se arata in comunicat.

 

bani doctoriPrincipalul agent economic vizat este clinica medicala privata RomGerMed din Bucuresti care, in perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, in parte, de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prin inregistrarea de operatiuni fictive sau inexacte in contabilitate, iar prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala se ridica la peste doua milioane de euro.

Pentru a-si diminua obligatiile de plata datorate bugetului de stat, agentul economic, in calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, inregistrand achizitii supraevaluate de la firme de constructii. La randul lor, aceste societati comerciale ar fi evidentiat in contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, in fapt, tot de persoanele banuite”, se arata in comunicat. Tot astazi vor fi puse in executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.

Activitatile beneficiaza de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, mai precizeaza IGPR.

 


Adaugati un comentariu


 

*