Distribuitorul de medicamente ADM Farm, implicat intr-un caz de evaziune de peste un milion de euro

Unul dintre actionarii companiei a si fost retinut, impreuna cu alte trei persoane, in urma unor perchezitii desfasurate ieri, in Bucuresti si judetul Ilfov .

 

farmacie medicamenteNumele unui important distribuitor de medicamente si produse parafarmaceutice de pe piata romaneasca este implicat intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani, infractiuni care ar fi provocat un prejudiciu la bugetul de stat de peste un milion de euro. Este vorba de ADM Farm, membru al unui grup de firme din care fac parte distribuitorul de produse parafarmaceutice PDG (Para Distribution Grup) si 23 de farmacii, procurorii suspectand ca reprezentantii companiei au efectuat operatiuni financiare ilicite in domeniul tranzactiilor cu medicamente.

In acest caz au fost efectuate ieri, mai multe perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, in urma carora au fost retinute patru persoane, printre care si Mihai Alin Iosep, unul dintre actionarii distribuitorului de medicamente ADM Farm.

 

Mihai Alin Iosep

Mihai Alin Iosep

Potrivit unui comunicat remis de anchetatori, faptele s-ar fi petrecut in perioada 2011-2012, cand reprezentantii companiei de distributie de medicamente ar fi evidentiat operatiuni comerciale fictive in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

In circuitul infractional ar fi implicate sapte societati comerciale, atat firme fantoma, cat si firme beneficiare ale tranzactiilor fictive evidentiate in acte. Prin intermediul firmelor, ar fi fost transferati aproximativ un milion de euro catre persoanele vizate, banii astfel obtinuti fiind reintrodusi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

Doi dintre suspectii care au fost retinuti in urma perchezitiilor de ieri vor fi prerzentati astazi instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru evaziune fiscala si spalare de bani, insa anchetatorii nu au precizat daca printre acestia se va afla si actionarul de la ADM Farm.

 

ADM FarmDistribuitorul de medicamente ADM Farm a aprut pe piata farmaceutica din Romania inca din vara anului 1998, Afacerea fiind pornita ca o asociere intre cativa prieteni. Cu timpul, aceasta a inceput sa se dezvolte, ajungand de la o cifra de afaceri de un milion de euro, la o cifra de 210 milioane de euro, conform bilantului de la finele anului 2012.

In 2013 insa, ADM Farm a raportat afaceri in scadere cu aproape 10 la suta, ajungand la 695 de milioane de lei, adica 157 de milioane de euro si a trecut pe pierderi. In toamna anului trecut, compania a solicitat instantei deschiderea procedurii de concordat preventiv, in vederea optimizarii management-ului de cash-flow si gestionarii riscurilor de lichiditate.

 

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*