Teren de sport modern pentru elevii Scolii Speciale de Arte si Meserii

2 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Investitia a costat 80.000 de lei si a fost finantata de Consiliul Judetean Buzau. Oanglica inugurala a fost taiata de vicepresedintele CJ, Cristinel Romanescu, presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa, membru inn Consiliul Director al Federatiei Europene de Tenis de Masa (ETTU).

 

Elevii Scolii Speciale de Arte si Meserii Buzau se pot considera de acum  beneficiarii ununia dintre cele mai moderne terenuri de sport dintr-o unitate de invatamant din Buzau. Consiliul Judetean a alocat 80.000 de lei in acest scop, din care 60.000 de lei a costat numai gazonul sintetic, garantat pentru zece ani.

Noua baza sportiva a elevilor cu deficiente de auz a fost inaugurata ieri, in prezenta a numerosi sportivi de marca ai Buzaului, a conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, de catre directorul scolii, Gheorghe Dobre, si vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristinel Romanescu, presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa si membru al Federatiei Europene de Tenis de Masa.

Lucrarile de amenajare a bazei sportive ai fost demarate in urma cu o luna si au fost realizate, portivit conducatorului scolii, „cu forte proprii”, adica salariatii scolii si chiar copii au dat o mana de ajutor. „Doar gazonul sintetic a fost pus de o firma specializata, deoarece este nevoiie de o garantie a lucrarii”, a declarat directorul Dobre.

La randul sau, vicele Romanescu a apreciat ca „este o bucurie sa vedem ca se intampla asemenea lucruri, mai ales pentru persoane cu nevoi speciale pe care trebuie sa le consideram egale cu noi si pe care suntem datori sa le ajutam sa se integreze cat mai bine in societate”.

Inaugurarea a fost „botezata” printr-un meci de box demonstrativ, intre campioanele Steluta Duta si Mariana Raducan, dupa care s-a incins un meci de fotbal intre elevii Scolii de Arte si Meserii si cei ai Scolii generale nr. 11 din municipiu.


Adaugati un comentariu


 

*