Toate spitalele buzoiene asigura urgentele in perioada 12-15 august

12 august 2016 | 0 comentarii |

Farmaciile vor lucra sambata si duminica dupa programul normal de weekend, iar luni, Farmacia Dona 49 va fi deschisa non-stop si Farmacia Crang va avea program normal.  

 

Ambulanta Urgente spital _2298Urmeaza trei zile libere pentru romani, dar buzoienii nu trebuie sa-si faca griji daca vor avea nevoie de ajutor medical de urgenta sau daca o nevoie acuta de medicamente ii va determina sa caute o farmacie deschisa.

Toate spitalele buzoiene vor asigura urgentele in perioada 12-15 august, iar medicii si asistentii medicali ai Serviciului Judetean de Ambulanata si SMURD vor fi la datorie ca intr-o zi obisnuita de lucru si vor putea raspunde solicitarilor, la numarul unic de urgenta 112, atat in weekend cat si luni, cand este, oficial, zi libera pentru marea majoritate a salariatilor din Romania.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Buzau, medicii de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau vor fi la datorie permanent, asa cum sunt de obicei, iar sectiile vor lucra dupa programul de weekend in toate cele trei zile, respectandu-se graficele de garda.

Si in celelalte spitale din judet se vor asigura urgentele, prin camerele de garda, iar pentru urgente minore se poate apela la medicii din Centrele de permanenta din Berca, Vernesti, Vintila-Voda si Pogoanele. Directia de Sanatate Publica va asigura un serviciu de permanenta la sediul din Str. General Bastan, nr. 3, tel: 0238-721.901. 

 

farmacia CrangNici farmaciile nu-i vor lasa pe buzoienii care vor avea nevoie acuta de medicamente, sa sufere in aceste zile libere. Presedintele Colegiului Farmacistilor Buzau, farm. Razvan Prisada, a precizat ca in zilelede sambata si duminica, farmaciile din judet vor fi deschise dupa programul normal de weekend, iar farmaciile care au puncte de lucru in supermarket-urile din Buzau si Ramnicu-Sarat vor avea acelasi program cu al acestor uitati comerciale.

Duminica noapte se asigura programul de garda prin Farmacia Crang, care si luni va lucra dupa programul normal, chiar daca este sarbatoare, iar Farmacia Dona 49 are program non-stop si va putea elibera medicamente in toate aceste zile si nopti, la orice ora, celor care vor avea o urgenta.

Medicii de familie si cei din Ambulatoriul de specialitate sunt liberi in aceasta perioada.

 

UPUNici in capitala nu vor fi lasati bolnavii de izbeliste. Ministerul Sanatatii anunta ca noua spitale vor asigura asistenta medicala de urgenta in Bucuresti, in perioada 12-15 august, cu ocazia sarbatorii „Adormirea Maicii Domnului”.

Acestea sunt sunt: Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Universitar, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf Ioan”, Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar Arseni”, Spitalul de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Spitalul Clinic de Oftalmologie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenta Copii „Maria S. Curie”.

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti va asigura un serviciu de garda permanent la sediul sau din strada Spiru Haret nr 14, tel/fax 0213-137.739; 0213-112.190, iar Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov va avea program normal de lucru in aceasta perioada, solicitarile populatiei fiind preluate prin 112. Acesta  va asigura si eliberarea de certificate constatatoare de deces in intreaga Capitala.

 


Adaugati un comentariu


 

*