Spitalele, Ambulanța și câteva farmacii asigură urgențele medicale în minivacanța de Sf. Maria

14 august 2019 | 0 comentarii |

Cinci spitalele publice, Seriviciul Județean de Ambulanță, SMURD-ul, trei Centre de permanență și trei farmacii vor asigura asistență medicală de urgență buzoienilor care în aceste zile vor avea probleme de sănătate ce nu pot fi amânate.

 

Buzoienii, la fel ca românii din întreaga țară, se pregătesc să întâmpine sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, care se celebrează pe 15 august și este declarată Sărbătoare legală la noi în țară. Ca și cu alte ocazii, pentru că sărbătoarea cade, anul acesta, într-o zi de joi, cu o singură zi înanite de weekend, Guvernul a decis ca și vineri să fie zi liberă, cel puțin pentru biugetari, urmând să fie recuperată ulterior. În acest fel, de Sfânta Maria Mare, românii se vor putea bucura de patru zile de vacanță, în care vor putea merge la iarbă verde, la mare sau la munte, ori se vor putea odihni.

Pentru că problemele de sănătate nu țin cont de sărbători sau de libere, asistența medicală de urgență va fi asigurată în toate aceste zile, prin Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului de Urgență Buzău și prin camerele de gardă ale celorlalte patru spitale publice din județ, ne informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău.

 

Tot la „datorie” vor fi, în aceste zile, și angajații Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD, iar solicitările vor fi preluate prin serviciul 112.

Vor acorda prim-ajutor și servicii medicale pentru urgențe minore și medicii de familie care asigură gărzi prin cele trei centre de permanență din Vernești, Berca și Vintilă-Vodă.

Buzoienii care vor avea nevoie de un calmant, un pansament sau medicamente necesare în urgență vor avea la dispoziție trei farmacii care asigură permanența, în municipiul Buzău: Dona 49 (Unirii Sud), Iris Pharm (Centru)  -deschise non-stop și Farmacia Crâng -duminică.  Farmaciile din centrele comerciale vor fi și ele deschise și avea același program ca magazinele în cadrul cărora funcționează, iar celelalte farmacii din județ vor funcționa, vineri și în weekend, după programul obișnuit.

Totodată, pentru eventuale probleme de sănătate publică, DSP Buzău asigură serviciu de gardă la sediul său din Str. Grigore Baștan nr. 3 (Tel: 0238.725.690, 0238.725.691).

 

Și în București, nouă spitale de urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Capitalei vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 15 şi 16 august, cu ocazia sărbătorii care o celebrează pe Maica Domnului.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB), Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”,  Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie” vor fi permanent la dispoziția celor care vor avea nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program de lucru normal, cu menţiunea că în această perioadă va elibera certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările populaţiei vor fi preluate la 112.

DSPMB va asigura un serviciu de gardă permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14 (tel/fax 021/313.77.39, 021/311.21.90).

 


Adaugati un comentariu


 

*