Trei ambulante noi, in dotarea SMURD Buzau

11 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Autospecialele au ajuns astazi la Buzau si au fost deja luate in primire de paramedici

 

smurdIncepand de miercuri, serviciul SMURD din cadrul ISU Buzau are in dotare trei noi ambulante, primite in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, accesat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Est pentru Situatii de Urgenta, organizatie din care Buzaul face parte alaturi de judetele Braila, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea.

Programul prin care ISU Buzau a primit noile autospeciale este un program european, in cadrul caruia inspectoratele pentru situatii de urgenta din cele 6 judete care formeaza asociatia, vor primi in dotare 63 de autospeciale de ultima generatie, atat ambulante, cat si vehicule de interventie la incendii sau alte situatii deosebite.

Buzaul este primul din cele sase judete care a primit cele 10 autospeciale repartizate, alaturi de cele trei ambulante care vor intra in dotarea SMURD, ISU primind alte trei autospeciale de mare capacitate cu apa si spuma, trei autospeciale de medie capacitate pentru stingerea incendiilor si o autospeciala pentru descarcerari grele.

In cazul vehiculelor destinate SMURD, este vorba de doua ambulante de prim-ajutor si o ambulanta pentru reanimare, toate trei dotate cu aparatura moderna, de ultima generatie.

 

cristi-bigiuReceptia finala a autospecialelor a fost facuta astazi la ISU, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, iar vehiculele vor intra foarte curand in exploatare. Cu noile vehicule in dotare, interventia echipajelor SMURD va fi mai prompta, iar numarul de vieti pe care paramedicii le vor salva va creste, un aport importand in acest sens urmand sa isi aduca si ambulanta dotata cu echipament special pentru reanimare. Din pacate, exista toate sansele ca ambulantele sa fie exploatate la maxim, Buzaul fiind  judetul in care se intampla cele mai multe evenimente, comparativ cu celelalte cinci judete care fac parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Est pentru Situatii de Urgenta, fapt evidentiat si de presedintele Consiliului Judetean. Prezent la receptia celor 10 autospeciale, acesta a declarat: „Ma bucur ca Buzaul este primul judet din regiune care reuseste, cu cele 10 autospeciale prinse in program si, probabil ca asta se intampla si pentru ca noi avem cele mai multe evenimente. Cu toate acestea, eu va urez sa aveti cat mai putine evenimente si sa le folositi cat mai putin!”

PUBLICITATE

Etichete: ,
Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*