Trei programe de finanțare a inovatorilor din domeniul Sănătății își așteaptă competitorii

Programele se vor desfășura sub forma a trei competiții distincte, ai căror câștigători vor primi grant-uri de 135.000 de euro pentru a-și pune în practică ideile.

 

EIT Health, una dintre inițiativele de top din întreaga lume, a anunțat deschiderea perioadei de înscrieri pentru trei competiții  dedicate startup-urilor inițiate de inovatorii din domeniul sănătății și farmaceutic, universități de științe naturale și instituții de cercetare care doresc să-şi transforme ideile în soluţii comercializabile.

Aceștia au șansa de a câștiga grant-uri în valoare de 135.000 de euro pentru a-și pune aceste idei în aplicare, prin InnoStars AwardsEuropean Health Catapult și HeadStart Funding, trei  programe de instruire şi accelerare de business ale EIT Health, o iniţiativă susținută de Comitetul European și Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) care sprijină companiile sau echipele inovatoare în lansarea propriilor afaceri şi le ghidează în procesul de dezvoltare a afacerilor şi de intrare pe piaţa internaţională.

 

Prima dintre cele trei competiții dedicate inovatorilor din domeniul Sănătății este European Health Catapult și se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici, cu mai puțin de 50 de angajaţi, companiilor externalizate şi startup-urilor deja încadrate în domeniile tehnologie medicală, biotehnologie, sănătate digitală. Programul dezvoltă planul de afaceri al companiilor, abilităţile de negociere şi prezentare şi oferă acces la reţeaua de investitori internaţionali EIT Health Investors Network.

Cele mai bune 15 companii pot participa la un bootcamp de 2 zile pentru a-şi dezvolta abilităţile antreprenoriale, iar primii 9 finalişti regionali vor primi finanţare non dilutive (fără emisiune de acţiuni), în valoare de 35.000 de euro.

Finaliştii sesiunii de prezentări din luna noiembrie vor participa la EIT Health Summit din Londra, unde primii 3 din fiecare categorie vor primi premii de 20.000, 15.000, respectiv 10.000 de euro. Pentru această competiție, termenul limită de depunere a candidaturilor este data de 27 aprilie.

 

HeadStart Funding este cea de-a doua competiție și are data limită de depunere a candidaturilor tot 27 aprilie. Se adresează companiilor nou înfiinţate şi IMM-urilor care îşi propun dezvoltarea de noi produse şi servicii legate de o viaţă sănătoasă, îmbătrânirea activă şi servicii medicale îmbunătăţite.

Programul sprijină candidaţii în parcurgerea etapelor către pătrunderea pe piaţă şi scurtarea timpului necesar introducerii pe piaţă a produselor şi serviciilor inovatoare, ajută la verificarea nevoii sau beneficiului produsului ori serviciului, pentru utilizatori, clienţi, sau  parteneri şi creşte posibilitatea de a atrage investitii private suplimentare.

InnoStars Awards este cea de-a treia competiție și se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici, companiilor externalizate şi startup-urilor din sectoarele de Sănătate şi IT care au deja un prototip sau un MVP (minimum viable product), acestea putând să îşi depună candidaturile până la data de 15 mai. Candidaţii admişi vor beneficia de consiliere şi cursuri de formare, finanţare în valoare de 8.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri şi vor avea parte de o experienţă antreprenorială reală în ceea ce priveste modul de prezentare a afacerii în faţa unui grup de experţi. Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentări vor câştiga 60.000 euro pentru a dezvolta un MVP sau un prototip.

 

În vederea formării pentru startup-uri, EIT Health organizează trei cursuri, fiecare având domeniul său de aplicare. 

Smart Ageing Bootcamp, cu o durată de 3 săptămâni, este un program european de validare care se axează pe produsele sau serviciile destinate îmbunătățirii vieții persoanelor cu vârste de peste 50 de ani. Soluțiile pot face parte din domenii precum tehnologia medicală, biotehnologia sau sănătatea digitală și pot implica auto-gestionarea sănătății, intervenția asupra stilului de viață, depășirea pierderilor funcționale și tratarea și gestionarea bolilor cronice. Formarea presupune 11 etape pentru întâlniri cu clienții, startup-urile și investitorii și totalizează peste 500 de întâlniri.

Venture Lab este un program accelerator care se desfășoară în Budapesta, pe parcursul a patru luni, dedicat echipelor și IMM-urilor aflate în faza de concept, din domeniul biotehnologiei, tehnologiei medicale, e-sănătății, științelor naturale și asistenței medicale. Sprijină în special proiectele aflate în etapa de pre-incubație, incubație sau dezvoltare timpurie, prin dezvoltarea competențelor de business individuale și în echipă și furnizarea de formare și educație în domeniul cercetării, în vederea dezvoltării oportunităților de afaceri.

Go2China este un program pentru startup-urile mature și IMM-urile care vizează China și oferă cunoștințe privilegiate, acces la CR-uri, factori cheie de luare a deciziilor și reprezentanți de nivel înalt ai guvernului din Shenzhen.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 14 mai.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*