O nouă campanie „Donează sânge! Fii erou!”

20 aprilie 2018 | 0 comentarii |

Viitorii medici de la UMF Carol Davila s-au mobilizat din nou, iar luni vor da startul unei noi campanii prin care încurajează donarea de sânge, atât în București cât și în celelalte orașe din țară.

 

#Împreună putem ameliora deficitul de sânge, una din problemele majore cu care se confruntă pacienții din România”, este mesajul cu care studenții mediciniști bucureșteni anunță startul unei noi campanii de donare de sânge, care se va desfășura în perioada 23-27 aprilie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală, zilnic, între orele 8.30-13.30.

Se poate dona și în Holul de Onoare al Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, unde vor fi prezenți „cei mai buni voluntari, cele mai impresionante premii, cea mai armonioasa atmosferă. Vă așteptăm să salvăm împreună cât mai multe vieți! Facem totul din inimă!

Voluntarii campaniei și colegii lor vor dona, așa cim au făcut-o și în campaniile anterioare, iar prin exemplul lor speră să determine cât mai mulți români să devină EROI, să doneze la centrele de transfuzii din fiecare județ, pentru a salva viețile celor care au nevoie de sânge ca să trăiască. Ei nu au uitat să mulțumească, pentru sprijinul care le-a fost acordat de sponsorilor, companii și grupuri de susținere, dar spun că cel mai important este că aceștia sunt „oameni minunați care ne ajută și fac posibilă această campanie. Cu ajutorul sponsorilor, putem oferi donatorului un proces cât mai liniștit cu multe beneficii atât pre cât și post donare. Keep up the good work! , au scris studenții pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Înainte de donare, cei care se vor dori să ofere din sângele lor pentru a salva alți oameni sunt informați că trebuie să se asigure că pot dona, să mănânce un mic dejun sănătos, să se hidrateze și nu în ultimul rând să invite, la rândul lor, un prieten care să doneze.

Grupul de voluntari „Fii erou” au înființat și o rubrică ȘTIAȚI CĂ… în cadrul căreia au publicat informații utile potențialilor donatori, pentru ca aceștia să fie informați cât mai bine cu privire la condițiile de donare, beneficiile, dar și recomandările pre și post donare.

În acest scop, ei postează, în mod regulat, diverse informații, astfel încât, până demararea campaniei, publicul larg să cunoască toate detaliile necesare și să se prezinte în număr cât mai mare pentru a dona sânge.

Vă suntem alături pentru a vă familiariza cu criteriile de excludere permanentă sau temporară, precum și cu beneficiile, de ordin medical, determinate de actul donării asupra propriului organism. Ne dorim să informăm și să responsabilizam împreună persoanele eligibile pentru a dona sânge, dar care nu au făcut acest lucru până acum. Haideți să oferim cuiva o șansă la viață în săptămâna 23-27 aprilie, la Facultatea de Medicină sau la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Nu trebuie să purtăm halat alb pentru a salva vieți! Donează sânge! Fii erou! #impreuna #donaresange”, este indemnul mediciniștilor bucureșteni.

 

Iată câteva dintre mesajele informative pe care voluntarii campaniei le-au postat pe pagina de Facebook a evenimentului:

*… este recomandat ca dimineața, înainte de donare, să consumați o cană cu ceai sau cafea și un mic dejun puțin consistent, alcătuit din legume sau fructe?

*… nu este recomandat să fumați înainte cu o oră sau să consumați alcool cu minimum 48 de ore înainte de a dona sânge?

*… printre criteriile de excludere permanentă se numără afecțiunile cardiovasculare, etilismul cronic, hepatita cronică, ciroza hepatică, sifilisul, pancretatita, diabetul zaharat, tuberculoza, hiperlipidemia, astmul bronșic, alergiile severe sau bolile endocrine?

*…după fiecare donare de sânge beneficiați de rezultatele analizelor de laborator și la solicitarea dvs., o dată pe an, de un set complet de analize de biochimie?

*…intervalul liber recomandat între două donări de sânge consecutive este de două luni, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei?

*… la finalul procesului de donare de sânge recomandăm repausul în sala de așteptare timp de 15-30 de minute, evitarea în irmătoarele 12 ore a efortului fizic intens, conducerea autovehiculelor, consumul de alcool și fumatul imediat?

 


Adaugati un comentariu


 

*