Ultimele noutati in medicina dentara, prezentate la Congresul Societatii Romane de Reabilitare Orala

20 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Evenimentul stiintific a ajuns la cea de-a zecea editie, reunind specialisti din tara si din strainatate, in cadrul caruia vor avea loc si workshop-uri de impantologie, chirurgie parodontala, ortodontie, chirurgie OMF, estetica si terapie restauratoare.

 

gala asistenti congresAstazi a debutat, la Bucuresti, cea de-a zecea editie a Congresului Societatii Romane de Reabilitare Orala, manifestare ce se desfasoara in paralel cu un simpozion international de medicina dentara organizat de Asociatia Dentara Romana pentru Educatie. Ambele evenimente se desfasoara in perioada 20-22 octombrie si au ca tema principala cele mai noi tehnici si practici utilizate in medicina dentara, un domeniu despre care specialistii spun ca se afla intr-o continua metamorfoza, care ii obliga sa tina pasul permanent cu aceste noutati.

„Actualitati in utilizarea tehnicilor moderne din praxis in medicina dentara” constituie o excelenta oportunitate pentru participanti de a se pune la curent cu ultimele noutati din domeniu, mai ales ca in cadrul evenimentului se desfasoara si editia de toamna a expozitiei de materiale si echipamente stomatologice, Denta 2016.

Desi congresul se desfasoara la Bucuresti, Iasiul este adevaratul amfitrion al evenimentului, fiind reprezentat de 150 de speakeri, membri ai celor doua organizatii si cadre didactice in cadrul Facultatii de Medicina Dentara a UMF Iasi.

 

Prof. univ.dr. Norina Forna

Prof. univ.dr. Norina Forna

Presedintele congresului este prof. univ. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Denatara din Iasi, care va coordona sesiunile stiintifice, la care participa si reprezentanti ai universitatilor de medicina din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Craiova, dar si ai unor institutii similare din strainatate. Organizatorii spun ca in cadrul sesiunilor programate vor fi prezentate cele mai noi cuceriri si tehnologii avangardiste ale medicinei dentare si nu numai, cu aplicabilitate in practica stomatologica actuala. Programul stiintific va fi completat de o serie de workshop-uri cu tematica adaptata cerintelor actuale ale practicienilor din domeniul medicinei dentare.

Despre aceasata noua editie a Congresului, prof. dr. Norina Forna a declarat ca „manifestarile stiintifice reprezinta oportunitati deosebite prin intermediul carora medicii dentisti au contact cu cele mai noi descoperiri stiintifice, cat si cu tehnologii moderne din domeniul medicinei dentare. Se remarca diversitatea temelor din domeniile medicinei dentare sustinute teoretic si practic prin workshop-uri de impantologie, chirurgie parodontala, ortodontie, chirurgie O.M.F, estetica, cat si terapie restauratoare. Era actuala, ce sufera metamorfoze de la o ora la alta, ne obliga sa tinem pasul cu tendintele inovative din domeniile mediciniei dentare si generale pentru a mentine activitatea medicala la un nivel competitiv”.

 

DentaEditia de toamna a expozitiei Denta 2016 are loc in aceeasi perioada, in cadrul complexului Romexpo, la standuri fiind prezenti atat participanti din Romania, cat si din strainatate. Evenimentul este destinat in mod special profesionistilor din domeniul medicinei dentare, care au ocazia de a achizitiona echipamente, produse si servicii la preturi speciale, oferite doar in perioada expozitiei.

De asemenea, in cadrul expozitiei vor fi organizate si simpozioane, cursuri teoretice, hands-on-uri si prezentari in cadrul carora sunt abordate subiecte de ultima actualitate in medicina dentara.

Evenimentul expozitional a ajuns la cea de-a 34-a editie, de anul trecut fiind organizate doua editii anuale, una de primavara si cealalta, de toamna.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*